Jennifer Aniston: „Poate că scopul meu pe această planetă nu este să procreez”

Jennifer Aniston apare pe coperta numărului din septembrie al revistei InStyle și a vorbit cu Molly McNearney, una dintre prietenele ei apropiate și soția lui Jimmy Kimmel, despre câteva aspecte ale vieții ei, printre care presiunea din partea publicului de a avea un copil și sexismul din media.

Jennifer Aniston: „Poate că scopul meu pe această planetă nu este să procreez”

„Concepțiile foarte greșite ale oamenilor sunt ‘Jen nu poate păstra un bărbat’ sau ‘Jen refuză să aibă un copil pentru că este egoistă și se dedică în totalitate carierei’ sau că am inima frântă. În primul rând, nu sufăr, iar în al doilea rând, presupunerile sunt nefondate. Nimeni nu știe ce se întâmplă în privat, nimeni nu se gândește cât de sensibil ar putea fi subiectul pentru mine și partenerul meu', a răspuns Jennifer criticilor.

Talk about her all you like, but with great friends, new projects, and still-perfect hair, September cover star Jennifer Aniston is doing just fine. And at 49, she knows who she is. That means no boundaries, no bullshit, and lots of laughing. For the most part I can sit back and laugh at the ridiculous headlines because they have gotten more and more absurd,' she tells her close friend @MMcNearney, who interviewed her for her refreshingly candid cover story. I guess theyre feeding into some sort of need the public has, but I focus on my work, my friends, my animals, and how we can make the world a better place. That other stuff is junk food that needs to go back in its drawer.' Read the full interview at the link in bio. | Photographed by @BenHassett; Styled by @JuliaVonBoehm

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on

Jennifer și Justin Theroux s-au despărțit la începutul lui 2018, după o căsnicie de doi ani. Analizând presa care a scris despre relația lor, actrița din „Friends' nu a fost deloc încântată să observe diferențele uriașe de abordare pe care media le popularizează în urma unei despărțiri dintre o femeie și un bărbat.

„Atunci când un cuplu de la Hollywood se desparte, femeie este ținta tuturor discuțiilor. Femeia este părăsită, tristă și singură. La naiba cu toate astea. Când ați citit ultima dată despre un bărbat divorțat și fără copii, discutat în presă ca fiind bătrân, trist și singur în urma unei despărțiri?'.

HBDJ❤ XO

A post shared by @ justintheroux on

Întrebarea ne pune puțin pe gânduri și după un timp de reflectare asupra ei, ne dăm seama că este foarte adevărată. Presa a dezvoltat un obicei straniu de a face o mulțime de presupuneri în ceea ce privește despărțirea unui cuplu, mai ales când este atât de prezent în spațiul public. Femeile devin ținta părerilor de rău și a milei opiniei publice. Bărbații redevin burlaci și merg fericiți mai departe. Nimeni nu ia în calcul faptul că femeile pot pune capăt unor relații pentru nenumăratele motive care există sau că bărbații sunt, de fapt, cei care suferă mai mult în urma despărțirii. Dezvoltăm astfel un obicei de a compătimi femeile doar pe seama zvonurilor și presupunerilor din presă, fără a cunoaște, de fapt, adevăratele motive care i-au determinat pe cei doi să pună capăt relației.

Despre obligația de a da explicații în ceea ce privește maternitatea

Jennifer Aniston atrage atenția și asupra valului de critici pe care l-a primit pentru faptul că nu are un copil. „Este o presiune incredibilă pe femei să devină mame, iar dacă nu o fac, sunt privite foarte rău. Poate că scopul meu pe această planetă nu este să procreez. Poate menirea mea este să fac alte lucruri'.

Știm foarte bine despre ce vorbește. Mai multe actrițe au discutat, de-a lungul timpului, despre prejudecățile pe care oamenii le atribuie din simplul fapt că nu pot sau nu își doresc să aibă copii. Femeile care ajung la 35-40 de ani sunt obligate să se justifice în acest sens, atât familiei sau prietenilor, cât și străinilor. Actrița britanică Karen Mirren a spus la un moment dat, într-un interviu pentru Vogue, că maternitatea nu este pentru ea și că deși se gândea că va veni și ziua în care va afla că este însărcinată, ei bine, nu s-a întâmplat și nu simte niciun regret. Cu atât mai mult, nu a interesat-o niciodată ce spun cei din jur.

Actrița Joy Bryant și-a exprimat, de asemenea, furia legată de oamenii care nu-și pot vedea de viețile lor și sunt preocupați de ale altora. „Uterul meu nu aparține lumii. Nu aparține nici măcar soțului meu. Este doar al meu și ar trebui să se simtă liber să trăiască exact așa cum destinul a decis. Iar dacă asta nu include un copil, este foarte ok, am multă iubire de oferit și o mulțime de planuri pentru a face lumea un loc mai bun'. Joy a continuat prin a spune că femeile nu ar trebui să-și explice întregii lumi alegerile făcute, cu atât mai mult când sunt atât de personale, precum decizia de a avea sau nu un copil.

Despre hărțuirea sexuală și #MeToo

Jennifer a mai spus că, deși i-au fost făcute avansuri de către anumiți actori, a ținut situația în frâu ignorându-i și plecând pur și simplu. Din fericire, nu a fost hărțuită dar a fost tratată foarte urât de unele femei din industrie. În ceea ce privește fenomentul #MeToo, actrița ne îndeamnă să ne ascultăm reciproc și să fim atenți la lucrurile care se întâmplă în jurul nostru, iar asta îi include și pe bărbați. „Trebuie să ne includem unii pe alții, să ne ascultăm și să ne facem auziți. Când toată lumea este nervoasă și agresivă, oamenilor le este prea frică să vorbească'.

Jennifer Aniston has dealt with the tabloids for her entire career, but lately it seems relentless. The misconceptions are ‘Jen cant keep a man, and ‘Jen refuses to have a baby because shes selfish and committed to her career. Or that Im sad and heartbroken,' she tells dear friend @MMcNearney in our September cover story. First, with all due respect, Im not heartbroken. And second, those are reckless assumptions. No one knows whats going on behind closed doors. No one considers how sensitive that might be for my partner and me. They dont know what Ive been through medically or emotionally. There is a pressure on women to be mothers, and if theyre not, then theyre deemed damaged goods. Maybe my purpose on this planet isnt to procreate. Maybe I have other things Im supposed to do.' | Photographed by @BenHassett; Styled by @JuliaVonBoehm

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on

Pentru viitor, Jennifer mărturisește că, atât timp cât oamenii o vor pe marile ecrane, o să continue să-și facă meseria. De asemenea, își propune să fie mai responsabilă cu rolurile care i se oferă și să se gândească de două ori înainte să accepte un proiect.

Citește și:
Jennifer Aniston este pregătită să aibă o nouă relație

Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people