Sorana Cîrstea, revoltată de condițiile de la Australian Open: „Aș fi rămas acasă”

Condițiile de la Australian Open privind carantinarea jucătorilor și a echipelor lor au stârnit deja o revoltă, iar Sorana Cîrstea s-a alăturat, și ea, corului celor nemulțumiți de regulile stricte.

Sorana Cîrstea, revoltată de condițiile de la Australian Open: „Aș fi rămas acasă”

Condițiile de la Australian Open, cele mai dure impuse până acum, de la debutul pandemiei, în cazul organizării vreunui eveniment sportiv, au stârnit deja tensiuni în rândul jucătorilor. Totul se întâmplă pentru că Australia, fără să mai fi avut vreun caz nou de infectare cu coronavirus în ultimele zile și beneficiind de efectele unei carantine dure, a impus aceeași regulă, a carantinei, pentru jucătorii veniți să participe la Australian Open (eveniment ce urmează să aibă loc cu spectatori, tocmai datorită stricteții regulilor). Aceștia aveau de petrecut două săptămâni în carantină, în camera de hotel, cu permisiunea de a se antrena cinci ore pe zi. Regulile s-au schimbat, însă, atunci când 72 de concurenți au fost nevoiți să intre în izolare după ce au fost depistați drept contacți direcți ai unor persoane confirmate ca având coronavirus. Astfel, jucătorii respectivi nu mai pot să se antreneze și sunt nevoiți să își petreacă întreaga durată a carantinei în camere.

Sorana Cîrstea se numără printre aceștia, și s-a declarat deja revoltată, pe contul său de Twitter, de condițiile de la Australian Open, acuzând organizatorii că schimbă regulile în timpul jocului.

„Plănuiam să joc acest turneu pentru că au promis cinci ore de scutire de carantină pe zi, când am fi putut să ne antrenăm, să facem sală și să ne recuperăm. Acesta era deal-ul înainte… dar regulile s-au schimbat peste noapte!”, a scris Cîrstea.

Sportiva din România și-a vărsat amarul în mai multe mesaje pe Twitter. „Aș fi avut nevoie de cel puțin trei săptămâni pentru a putea fi într-o formă rezonabilă pentru a concura la nivel înalt!”, a mai scris aceasta. De asemenea, ea i-a răspuns și Yuliei Putintseva, arătând cât de dezamăgită este de condițiile de la Australian Open.

„Dacă ne-ar fi spus dinainte această regulă, nu aș mai fi jucat în Australia… Aș fi rămas acasă. Ne-au spus că vom zbura cu avioanele la 20% capacitate, în secțiuni, și că vom fi considerați contacți direcți NUMAI dacă în echipa mea sau secțiunea aceea există un test pozitiv.”

Lista celor care se plâng de carantină și de condițiile de la Australian Open este, însă, mult mai lungă, fapt care l-a determinat pe liderul ATP Novak Djokovic să scrie o scrisoare organizatorilor, cerând „o perioadă de carantină mai scurtă după efectuarea noilor teste, permisiunea ca jucătorii să-și vadă antrenorul, mutarea lor într-o locuință privată, unde să aibă acces la terenuri de tenis pentru a se antrena, mâncare mai bună, aparate și echipamente de antrenament în camerele de hotel”.

Cererile lui Djokovic au primit un răspuns ferm din partea premierului statului Victoria, Daniel Andrews.
„Regulile nu se vor schimba. Nimeni nu poate beneficia de tratament special pentru că nici virusul nu tratează pe nimeni preferențial. Fiecare e liber să facă furnizeze liste cu solicitări, dar răspunsul va rămâne nu.”

Însă condițiile de la Australian Open nu sunt aceleași pentru toți jucătorii. Se știe că, dincolo de cei carantinați la Melbourne, o parte a concurenților se află în Adelaide, unde au parte de reguli mai blânde. Acolo se află jucătorii de top, adică Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Simona Halep, Naomi Osaka și Serena Williams, care vor juca și în turneul demonstrativ A Day at the Drive pe 29 ianuarie, iar zvonurile spun că oficialii le-ar fi cerut să nu mai posteze pe social media imagini de la antrenamentele lor, pentru a nu-i neliniști și mai tare pe cei revoltați.

Citește și:
Cu cine va fi înlocuită Samantha Jones în noul Sex and the City?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people