Solistul Måneskin, Damiano David, a făcut testul antidrog după acuzațiile de la Eurovision

European Broadcasting Union a dat verdictul privind presupusul consum de cocaină la Eurovision 2021 de către câștigătorii concursului.

Solistul Måneskin, Damiano David, a făcut testul antidrog după acuzațiile de la Eurovision

În urma victoriei repurtate la Eurovision 2021 de către trupa rock din Italia Maneskin, a izbucnit și un mic scandal.

Un clip cu formația a devenit viral pe internet, imediat după anunțarea rezultatelor finale. În acesta, membrii trupei beau la masa lor, dar felul în care solistul de 22 de ani, Damiano David, și-a aplecat capul în față i-a făcut pe mulți oameni să speculeze că trăgea pe nas o linie de cocaină.

Membrii trupei, în frunte cu David, au negat vehement speculațiile, spunând că David se uita la cioburile unui pahar spart și punându-se la dispoziția organizatorilor în cazul în care aceștia și-ar fi dorit să-i testeze pentru detectarea de substanțe.

Ieri, în urma unei scurte anchete, organizatorii concursului au transmis, fără urmă de îndoială: „În urma acuzațiilor de consum de droguri în Sala Verde a Marii Finale Eurovision Song Contest, sâmbătă 22 mai, European Broadcasting Union, așa cum a solicitat delegația italiană, a efectuat o revizuire amănunțită a faptelor, inclusiv verificarea tuturor materialelor video disponibile. Un test de depistare a consumului de droguri a fost, de asemenea, efectuat voluntar astăzi de solistul trupei Måneskin, test care a dat un rezultat negativ văzut de noi.”

„În Sala Verde nu s-au consumat droguri, și considerăm cazul încheiat,” au mai spus aceștia. „Suntem alarmați de felul în care niște speculații lipsite de acuratețe și cu potențial de fake news au umbrit spiritul și deznodământul unui eveniment, afectând pe nedrept formația.”

„Dorim să-i felicităm din nou pe Måneskin și să le dorim un succes uriaș. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu partenerul nostru italian Rai la producerea unui spectaculos concurs Eurovision în Italia anul viitor.”

Måneskin, consierați de la bun început unii dintre favoriți la câștigarea trofeului, au repurtat victoria pentru Italia cu piesa Zitti e buoni. Ei sunt prima trupă care câștigă concursul din 2006 încoace.

Citește și:

Smiley a fost oprit și amendat de poliție. Ce a declarat artistul? 

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video