Secretele unui buyer pentru LUISAVIAROMA – Silvano Vangi

Silvano Vangi este de mai bine de 10 ani buyer pentru celebrul site luxury LUISAVIAROMA. Asa ca am incercat sa aflam de la el care ii sunt trucurile si secretele si cum se vede moda din interior.

Secretele unui buyer pentru LUISAVIAROMA – Silvano Vangi

ELLE: Cum ai ajuns sa faci asta?

Silvano Vangi: Familia mea avea conexiuni cu MaxMara Group. Asa ca am inceput sa lucrez cu ei de la 12 ani. Cand am mai crescut, am studiat marketing si moda la Polimoda in Florenta, si dupa absolvire am obtinut un job la LUISAVIAROMA ca om de vanzari. Cu timpul am inceput sa merg la show-uri cu Andrea si sa cumpar cateva branduri. Apoi m-am specializat in buying de lux si deja lucrez pentru LUISAVIAROMA de 10 ani.

ELLE: Ce implica, mai exact, munca ta?

S.V. : Eu conduc departamentul de haine de lux pentru femei atat on- cat si offline. Jobul meu inseamna sa selectez colectiile caselor de renume si ale designerilor tineri, ceea ce e similar cu ce face orice buyer. Partea care face ca jobul meu sa fie mai interesant este ca am si sarcina de a lucra cu produsul fizic.

Eu si echipa mea incercam sa cream o estetica clara pentru imaginea produsului, prin intermediul machiajului si al modelelor. Cream sedinte foto care interpreteaza brandul si, inca mai dificil, care reflecta imaginea stilistului si a site-ului www.luisaviaroma.com.

ELLE: Care a fost experienta care te-a facut sa iti dai seama ca iti doresti o cariera in moda?

S.V.: In vara in care am implinit 12 ani, imi amintesc ca bunica mea mi-a luat bicicleta si mi-a spus ca trebuie sa lucrez cu ea, sa o ajut, ca toti ceilalti, asa ca a trebuit sa lucrez ca vanzator in magazin. De acolo s-a deschis o lume intreaga. Am crescut cu figuri profesioniste in familie, iar ei mi-au transmis cunostintele lor cu mare grija si dedicare. La 20 de ani aveam aripile de care aveam nevoie ca sa pot zbura.

ELLE : Cine ti-a influentat cel mai mult cariera ?

S.V. : Familia mea mi-a asigurat o baza solida. Apoi, cand la 20 de ani am inceput sa lucrez pentru LVR, Andrea Panconesi m-a facut sa inteleg lumea luxului. Datorita intelegerii si inventivitatii lui, am avut ocazia sa fiu un martor al nasterii site-ului si sa particip la cresterea lui, interactionand cu cele mai bune branduri si cumparand cele mai frumoase colectii din lume. A fost un privilegiu imens sa fiu parte a acestei aventuri vreme de 10 ani. Nu ma satur niciodata de asta.

ELLE: Care este lucrul care iti place cel mai mult la munca ta? Dar cel care iti displace?

S.V.: Ce imi place cel mai mult este sa creez un stil, sa filtrez moda prin viziunea mea si prin viziunea luisaviaroma.com, dar sa mentin in continuare estetica fiecarui designer, care se reinventeaza odata cu fiecare sezon. In acelasi timp, unul dintre cele mai complicate aspecte ale jobului meu, dar si unul dintre cele mai interesante, este ca trebuie sa am mereu o valiza pregatita si sa fiu pregatit sa plec de la un moment la altul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people