Scandal la Eurovision! Câștigătorii Måneskin, acuzați că au prizat cocaină în timpul concursului

Måneskin, câștigătorii Eurovision 2021, trebuie să dovedească că nu s-au drogat în seara victoriei.

Scandal la Eurovision! Câștigătorii Måneskin, acuzați că au prizat cocaină în timpul concursului

Måneskin, trupa rock din Italia care a câștigat sâmbătă concursul Eurovision Song 2021, va fi supusă unui test anti-drog, ca urmare a suspiciunilor că au consumat cocaină în seara victoriei.

Un clip cu formația a devenit viral pe internet, imediat după anunțarea victoriei. În acesta, membrii trupei beau la masa lor, dar felul în care solistul Damiano David și-a aplecat capul i-a făcut pe mulți oameni să speculeze că trăgea pe nas o linie de cocaină.

„Fără COVID, dar nu și fără cocaină…', a scris cineva pe Twitter.

David a negat vehement acuzațiile, oferindu-se chiar să fie testat. „(Chitaristul Thomas Raggi) a spart un pahar … Nu consum droguri. Vă rog, băieți, nu spuneți asta. Nu spuneți asta, pe bune. Nu era cocaină, vă rog, nu spuneți asta”, a declarat el la o conferință de presă de după concurs.

Trupa li s-a adresat fanilor și via Instagram Story, în încercarea de a infirma, pe toate căile posibile, tentativele de denigrare. „Suntem cu adevărat șocați de faptul că unii oameni spun că Damiano s-ar droga,” au scris ei. „Suntem pe bune ÎMPOTRIVA drogurilor și nu am consumat niciodată cocaină. Suntem dispuși să fim testați, pentru că nu avem nimic de ascuns. Suntem aici pentru a ne cânta muzica și suntem atât de fericiți de victoria Eurovision și vrem să le mulțumim tuturor că ne-au sprijinit. Rock’n Roll-ul nu moare niciodată. Vă iubim.”

Måneskin au obținut 524 de puncte, repurtând, astfel, prima victorie a Italiei la Eurovision din 1990 încoace.

Mai mulți fani au sărit în apărarea lui David pe Twitter, împărtășind capturi de ecran cu cioburile din jurul mesei. „Ei bine, era într-adevăr un pahar spart, nu cocaină. Scuză-ne, Franța!” a scris cineva, făcând referire la faptul că o descalificare a italienilor ar atrage după sine pasarea trofeului către Barbara Pravi, reprezentanta Franței.

European Broadcast Union a confirmat că, după o verificare la fața locului, s-a găsit sticlă spartă în jurul mesei câștigătorilor, adăugând că cercetările pe marginea imaginilor filmate în acea seară vor continua.

Citește și:

România a ratat calificarea în finala Eurovision. Prima reacție a lui Roxen

Foto: Instagram, profimedia

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video