Regina Elisabeta a II-a plănuiește să se retragă, iar motivul are legătură cu Prințul Charles

Regina Elisabeta a II-a plănuiește să se retragă peste 18 luni, iar motivul pentru care Majestatea Sa a luat această decizie este ușor de înțeles.

Regina Elisabeta a II-a plănuiește să se retragă, iar motivul are legătură cu Prințul Charles

Se pare că Regina Elisabeta a II-a se gândește să renunțe la atribuțiile ei, urmând să se retragă peste 18 luni, potrivit U.K. Express.

Majestatea Sa ar vrea să facă acest lucru pentru ca fiul ei, Prințul Charles să ajungă la conducerea Regatului Unit. Retragerea Reginei ar avea loc înainte ca aceasta să împlinească 95 ani, la vârsta la care și Prințul Philip, soțul ei, a renunțat la angajamentele oficiale.

Potrivit însă regulilor de succesiune, Regina Elisabeta a II-a nu se poate retrage fără să abdice, însă poate renunța la îndatoriri, dacă este îngrijorată în privința sănătății sale. Astfel, dacă Majestatea Sa este bolnavă sau se simte prea slăbită pentru a continua să lucreze, regentul ei, în cazul acesta Prințul Charles, va prelua atribuțiile sale. Se pare însă că Regina Elisabeta a II-a dorește să facă această schimbare înainte ca lucrurile să se complice din cauza unor probleme de sănătate.

„Majestatea Sa este conștientă că are o vârstă și vrea să se asigure că atunci când va veni momentul, tranziția Coroanei este făcută impecabil. Înțeleg că Regina s-a gândit serios la acest lucru și crede că, dacă trăiește la 95 de ani, ea va lua în considerare să lase conducerea în seama lui Charles”, ar fi declarat un membru al familiei regale reporterului regal Robert Jobson.

Desigur, dacă nu va abdica, ea rămâne Regina Marii Britanii cu numele și titlul, iar Prințul Charles ar deveni rege doar în momentul în care Majestatea Sa va muri, moment în care el va urca pe tron.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Deși familia regală nu a făcut până acum declarații oficiale despre atribuțiile Reginei, U.K. Express susține că lucrurile se întâmplă deja în interiorul Palatul Buckingham. După interviul dezastruos dat de Prințul Andrew despre scandalul Epstein, Prințul Charles a primit o nouă poreclă din partea celor care locuiesc sau lucrează în palat.

O sursă a declarat pentru The Sun că în urma scandalului în care este implicat Prințul Andrew, considerat fiul preferat al Reginei, Prințul Charles a reușit să se impună în fața tuturor, dovedind că poate fi rege într-o bună zi. „Acela a fost momentul în care Charles a pășit drept Prinț Regent, Regele din Umbră”, a declarat sursa.

Citește și:
Ce rol a avut Prințul William în decizia de retragere a Prințului Andrew din viața publică

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people