Regina Elisabeta a II-a i-a telefonat prim-ministrului din Noua Zeelandă pentru a discuta despre pandemia de coronavirus

Jacinda Arden, Prim-ministrul din Noua Zeelandă, a dezvăluit că Regina Elisabeta a II-a a sunat-o “ca să vadă care este situația în Noua Zeelandă și cum se descurcă toată lumea cu virusul Covid-19”.

Regina Elisabeta a II-a i-a telefonat prim-ministrului din Noua Zeelandă pentru a discuta despre pandemia de coronavirus

Jacinda Arden, Prim-Ministrul din Noua Zeelandă, a dezvăluit pe contul său de Instagram că a primit marți, un apel surprinzător de la Regina Angliei.

„Cu câteva zile înainte, am primit un mesaj care spunea că Regina Elisabeta își dorește să vadă care este situația în Noua Zelandă și cum se descurcă toată lumea cu virusul Covid-19”, a postat aceasta în descrierea pozei care o înfățișează în timpul conversației. „A fost așa o onoare să vorbesc cu Maiestatea sa în această seară. Atașamentul său pentru Noua Zeelandă, interesul în ceea ce se întâmplă aici și amintirile sale din locuri și evenimente speciale pentru noi nu au încetat să mă uimească”.

Noua Zeelandă face parte din națiunile Commonwealth-ului, respectiv 54 de țări de pe toate continentele reprezentate de către Regina Elisabeta. După aproape cinci săptămâni de stare de urgență și de carantină, Noua Zeelandă a făcut mari progrese în lupta sa împotriva coronavirusului. Luni, țara a raportat un singur nou caz.

Regina Elisabeta a II-a se află în izolare alături de soțul său de 98 de ani, Prințul Philip, la Castelul Windsor și aceasta își continua activitatea de acasă. Pe 5 aprilie, aceasta a facut o înregistrare în care și-a exprimat recunoștința față de eforturile oamenilor contra răspândirii virusului și a recunoscut provocările severe cu care se confruntă familiile din întreaga lume. Iar, înainte de spitalizarea Prim Ministrului Boris Johnson, Regina a continuat să păstreze întâlnirile săptămânale la telefon cu acesta.

Deși Regina și Prințul Philip s-au izolat și de copii și nepoți, acestia au păstrat legătura prin apeluri video. „Am vorbit cu toată familia online. Și a fost un mod foarte bun de a păstra contactul și de a-i vedea pe fiecare”, a declarat Prințul William recent pentru BBC.

Citește și:
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a îl susține pe Prințul Harry după separarea de familia regală

Text: Alexandra Dima
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Mai multe din video