Regina Elisabeta a II-a a transmis de Crăciun un mesaj plin de speranță

Regina Elisabeta a II-a și-a arătat recunoștința față de cei din prima linie și a vorbit despre provocările anului 2020 în discursul tradițional de Crăciun.

Regina Elisabeta a II-a a transmis de Crăciun un mesaj plin de speranță

Regina Elisabeta a II-a transmite în fiecare an națiunii un mesaj de Crăciun. În ceea ce îl privește pe cel din acest an, Regina a avut un discurs care a îndemnat la speranță și a ținut să își arate recunoștința față de cei din prima linie, dar și față de persoanele care și-au ajutat comunitățile. 

Regina Elisabeta a II-a a remarcat că deși acest an ne-a forțat să fim la distanță față de persoanele dragi, a reușit să ne apropie în mai multe privințe. „Nu putem să sărbătorim naşterea lui Iisus așa cum o făceam de obicei. Oamenii de toate credințele nu au putut să se adune așa cum și-ar dori pentru sărbătorile lor, dar viața trebuie să meargă înainte. (…) În mod remarcabil, un an care i-a ținut pe oameni la distanță, ne-a apropiat în multe privințe.”

Regina a vorbit cu recunoștință despre cadrele medicale din prima linie, tinerii și cei care au ajutat alte comunități și persoanele vulnerabile. „Familia mea și cu mine am fost inspirați de poveștile oamenilor care fac voluntariat în comunitățile lor, care îi ajută pe cei care au nevoie. În Marea Britanie, la fel ca peste tot în lume, oamenii au reacţionat într-o manieră magnifică la provocările anului 2020, iar eu sunt mândră şi emoţionată de acest spirit al lor tăcut şi de neînvins. Continuăm să fim inspiraţi de bunătatea străinilor şi să găsim alinare în faptul că, chiar şi în nopţile cele mai întunecate, există speranţă.”

„Pentru mine, această perioadă este o sursă de speranţă în vremuri dificile şi imprevizibile. Desigur, pentru mulţi, această perioadă a anului va fi marcată de tristeţe, unii deplângând pierderea celor dragi şi alţii lipsa prietenilor şi membrilor familiei, care se află la distanță pentru siguranţă, când tot ceea ce îşi doresc cu adevărat pentru Crăciun este o simplă îmbrăţişare sau o strângere de mâini. Dacă vă număraţi printre ei, să ştiţi că nu sunteţi singuri. Vă asigur că sunteţi prezenţi în gândurile şi rugăciunile mele”, a adăugat Regina Elisabeta a II-a în discursul său anual de Crăciun.

Pe tot parcursul discursului, Regina Elisabeta a II-a nu menționează cuvintele „pandemie”, „coronavirus” sau „Covid-19”, în ciuda faptului că aceasta vorbește despre efectele acestui an resimțite de întreaga lume, după cum relatează BBC.

Mesajul Reginei din acest an a fost înregistrat la începutul lunii decembrie cu o echipă de filmare redusă și în conformitate cu regulile impuse.

Încă de la începutul lunii decembrie, a fost anunțat faptul că Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, și Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, vor rămâne la Castelul Windsor, acolo unde și-au petrecut o bună perioadă din izolare. „După ce au analizat toate sfaturile primite, Regina şi Ducele de Edinburgh au decis să petreacă în acest an Crăciunul în linişte la Windsor”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. Este pentru prima dată din 1987, când Regina Elisabeta a II-a își petrece Crăciunul la Castelul Windsor.

La fel ca milioane de oameni din întreaga lume, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu au avut familiile aproape în această perioadă și nu au mai petrecut timp alături de strănepoții lor. După declararea carantinei din Marea Britanie și ca măsură suplimentară de protecție, Regina Elisabeta a II-a a rămas la reşedinţa sa de la Castelul Windsor și şi-a îndeplinit obligaţiile regale prin conferințe video sau la telefon.

Citește și:
Prințul Harry și Meghan Markle, prima felicitare de Crăciun de când au părăsit familia regală britanică

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video