Regina Elisabeta a II-a a participat la primul angajament regal după moartea Prințului Philip

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost prezentă la o ceremonie regală, la câteva zile de la moartea soțului ei, Prințul Philip.

Regina Elisabeta a II-a a participat la primul angajament regal după moartea Prințului Philip

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a participat la primul angajament regal după ce soțul ei, Prințul Philip, s-a stins din viață vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 ani.

Regina Elisabeta a II-a, care va împlini luna aceasta 95 de ani, a găzduit marți, 13 aprilie, la castelul Windsor, o ceremonie care marchează retragerea oficială a Contelui Peel din funcţia de Lord Chamberlain. „Contele Peel a avut astăzi o întrevedere la Regină, şi-a predat bagheta şi însemnele de birou ca Lord Chamberlain şi insigna de cancelar al Ordinului Regal Victorian şi şi-a luat la revedere. Majestatea Sa l-a investit cu lanţul regal victorian”, se arată într-o declarație obținută de BBC.

Earl Peel a anunțat încă de anul trecut că se va retrage din funcția de Lord Chamberlain, după 14 ani în care a ocupat această funcție. Andrew Parker, fost șef M15, a preluat din atribuțiile acestuia cu aproximativ o săptămână înainte de moartea Ducelui de Edinburgh. Earl Peel supraveghea protocolul privind înmormântarea Prințului Philip, cunoscut și sub numele de Operațiunea Forth Bridge.

Întoarcerea Reginei Elisabeta a II-a la angajamentele regale nu i-a surprins pe angajații palatului. „Familia ei va fi alături de ea, dar va continua cu angajamentele. Înțelege că trebuie să le îndeplinească și Philip ar fi vrut ca ea să facă asta”, a declarat un fost asistent senior de la palat pentru publicația People.

În ceea ce privește înmormântarea Prințului Philip, aceasta este programată pentru sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George de la Palatul Windsor, numărul participanților fiind restrâns la 30, în acord cu restricțiile de protecție împotriva coronavirusului.

Chiar dacă funeraliile nu vor fi publice, totul va fi transmis live pentru cei ce vor să se alăture familiei în ceremonia de rămas-bun, începând cu ora locală 3 PM. Oficialii Palatului Buckingham îi roagă pe toți cei care doresc să își arate sprijinul față de familia regală britanică să rămână acasă și să urmărească ceremonia la televizor, adunările publice fiind încă restricționate din cauza pandemiei.

Citește și:
Vor participa copiii Ducilor de Cambridge la funeraliile Prințului Philip?

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people