Prințul Philip al Marii Britanii, în vârstă de 99 de ani, a fost externat din spital

Prințul Philip al Marii Britanii, în vârstă de 99 de ani, a fost externat astăzi, după o spitalizare de o lună.

Prințul Philip al Marii Britanii, în vârstă de 99 de ani, a fost externat din spital

Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost externat marți, 16 martie, la o lună după ce a fost internat la recomandarea medicului său. Ducele de Edinburgh a fost surprins părăsind spitalul și urcând într-o mașină.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a transmis o declarație prin care spune că: „Ducele de Edinburgh a fost externat astăzi din spitalul King Edward VII și s-a întors la Castelul Windsor, în urma tratamentului pentru o infecție și a unei intervenții tratate cu succes pentru o afecțiune. Alteța Sa Regală dorește să mulțumească întregului personal medical care l-a îngrijit atât la spitalul King Edward VII, cât și la spitalul Sf. Bartolomeu, precum și tuturor celor care i-au trimis urări de bine”, scrie Daily Mail.

Prințul Philip fost internat în spital pe 16 februarie la recomandarea medicului său. Ducele „nu se simțea bine”, iar decizia de internare în spital a fost o „măsură de precauție”, potrivit Palatului Buckingham.

La câteva zile distanță, a fost dezvăluit și motivul pentru care Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a fost internat în spital. „Ducele de Edinburgh rămâne internat la spitalul King Edward VII unde primește îngrijiri medicale din cauza unei infecții. Se simte confortabil și răspunde la tratament, însă nu este așteptat să părăsească spitalul, nu în următoarele zile”, se arată în declarația oficială a Palatului Buckingham.

Surse apropiate familiei regale au precizat că motivul pentru care Prințul Philip a fost internat nu are legătură cu pandemia de coronavirus.

Ulterior, Prințul Philip a părăsit spitalul King Edward VII din Londra, după o perioadă de 14 zile și a fost dus cu o ambulanță la Spitalul Sf. Bartolomeu pentru a „trata infecția și a fi supus investigațiilor pentru o problemă cardiacă preexistentă”, susținea un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. Pe 3 martie, Ducele de Edinburg a suferit o „intervenţie reuşită” pentru o afecțiune cardiacă.

Citește și:
Familia regală susține răspunsul Prințului William la acuzațiile de rasism lansate de Harry și Meghan

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people