Prințul Harry duce moștenirea Prințesei Diana mai departe

Prințul Harry preia moștenirea Prințesei Diana și se implică în lupta împotriva epidemiei de SIDA, alături de Elton John.

Prințul Harry duce moștenirea Prințesei Diana mai departe

Prințul Harry și Elton John își unesc forțele pentru o nouă inițiativă prin care vor să combată răspândirea virusului HIV. Coaliția „MenStar' va pune la dispoziția bărbaților bolnavi de SIDA serviciile necesare, testare din timp și tratament adecvat, și va încerca să oprească propagarea epidemiei până în anul 2030, potrivit anunțului făcut de Palatul Kensington pe Twitter.

În timpul Conferinței Internaționale pe tema combaterii HIV/SIDA, care a avut loc în Amsterdam anul acesta, Prințul Harry a vorbit despre cum proiectul a fost inspirat de nevoia de a educa băieții și bărbații în privința normelor de prevenire a bolii.

Prințul Harry luptă împotriva SIDA de mulți ani, continuând activitatea mamei lui, Prințesa Diana. În 2006, a înființat organizația „Sentebale', care ajută copiii rămași orfani în urma decesului părinților infectați cu HIV, în Lesotho, Africa.

Sir Elton John a încercat, de asemenea, de-a lungul timpului, să aducă în atenția publică importanța combaterii virusului HIV.

„Nu putem rezolva întreaga problemă dacă ne ocupăm doar de o parte din ea', a spus Elton John în timpul conferinței. „Dacă vrem să câștigăm această luptă, dacă vrem ca SIDA să dispară odată pentru totdeauna, trebuie să-i facem pe bărbați parte a soluției'.

Artistul a fost un prieten bun al Prințesei Diana, iar după moartea ei, a continuat să-i fie aproape lui Harry.

„Aș dori să felicit „Fundația Elton John' pentru susținerea financiară a acestui parteneriat. Cred cu tărie că trebuie să lucrăm împreună, agenții, asociații de caritate și industrii pentru a produce schimbarea la o scară largă', a continuat Prințul Harry.

Acțiunile lui Harry ar fi făcut-o pe Prințesa Diana o mamă foarte mândră. Prințesa Diana a devenit, în anii 1980, prima membră a familiei regale care a întâlnit un pacient bolnav de SIDA. Prințesa de Wales i-a îmbrățișat pe pacienți și a dat mâna cu ei, fără să poarte mănuși, în speranța că oamenii vor renunța la stigmatizarea persoanelor care suferă din cauza virusului.

Tot pentru a conștientiza oamenii cu privire la importanța problemei, Prințul Harry a urmat procedura de testare a virusului, chiar live, pe Facebook, în 2017.

Citește și:
Printul Harry militeaza pentru persoanele bolnave de HIV si SIDA

Foto: Twitter.com/KensingtonRoyal

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people