Prințul Harry a transmis un mesaj emoționant despre mama lui, regretata Prințesă Diana

Prințul Harry amintește de mama lui într-o carte dedicată copiilor care au pierdut pe cineva drag din cauza pandemiei de COVID-19.

Prințul Harry a transmis un mesaj emoționant despre mama lui, regretata Prințesă Diana

Prințul Harry știe ce înseamnă să pierzi un părinte. Prințesa Diana, mama lui, a murit când el avea numai 12 ani, într-un accident de mașină. Această experiență tragică din viața lui și-a făcut loc, luna asta, în prefața unei cărți care li se adresează copiilor care au pierdut un părinte sau pe altcineva foarte drag din cauza pandemiei.

Scrisă de Chris Connaughton și ilustrată de Fay Troote, Hospital by the Hill spune povestea unui copil a cărui mamă, o lucrătoare din prima linie, și-a pierdut viața luptând să salveze alți oameni.

Era imposibil ca Prințul Harry să nu rezoneze cu un subiect atât de sensibil și, în același timp, atât de actual. Așa că tânărul tată a sărit în sprijinul inițiativei, scriind despre cum a fost pentru el să rămână orfan de mamă.

„Dacă citești această carte, este pentru că ai pierdut un părinte sau pe cineva drag, și, deși aș prefera să pot să te îmbrățișez chiar acum, sper că această poveste îți va oferi confortul de a ști că nu ești singur,” a scris Harry.

„Când eram mic, mi-am pierdut mama,” a continuat el. „La vremea aceea nu am vrut să cred sau să accept ce mi se întâmpla, și a lăsat un gol imens în mine. Știu cum te simți, și vreau să te asigur că, în timp, acel gol se va umple cu atât de multă iubire și sprijin. Fiecare face față pierderii într-un mod diferit, dar când un părinte merge la cer, mi s-a spus că spiritul lor, dragostea lor și amintirile lor rămân. Sunt mereu cu tine și poți să le păstrezi pentru totdeauna. Consider că acest lucru este adevărat.”

Prințul Harry mai scrie că a-i ajuta pe ceilalți este una dintre cele mai importante misiuni pe care le putem avea.

„S-ar putea să te simți singur, să te simți trist, să te simți furios, să te simți rău,” a adăugat Harry. „Acest sentiment va trece. Și îți voi face o promisiune – te vei simți mai bine și mai puternic odată ce vei fi gata să vorbești despre cum te face să te simți. Sper ca această carte să-ți amintească ce special a fost părintele sau omul drag ție. Și ce special ești și tu.'

Cartea apare în Marea Britanie pe 23 martie, de National Day of Reflection, și va fi disponibilă gratuit pentru copiii care au suferit pierderea cuiva drag de pe urma COVID-19.

Citește și:

Tatăl actorului Jamie Dornan, medic renumit, a murit de COVID-19

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people