Primele imagini cu noul membru al Familiei Regale din Bhutan fac ocolul lumii

Bhutan este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai fericite locuri de pe pământ, iar acum locuitorii și lumea întreagă au ocazia să-l cunoască pe cel de-al doilea succesor la tron, fiul cel mic al Regelui Jigme Khesar și al Prințesei Jetsun Pema.

Primele imagini cu noul membru al Familiei Regale din Bhutan fac ocolul lumii

În 1972, Regele Jigme Singye Wangchuck al națiunii Bhutan, din Sudul Asiei (cu o populație de 750.000. de locuitori) a devenit celebru pentru expresia „Fericirea Națională Brută” dintr-un interviu în care și-a exprimat dezacordul față de națiunile care prioritează economia țării față de viața cetățenilor. Odată cu ascensiunea la tron a fiului său, Regele Jigme Khesar, în 2006, Bhutan a decis ca această expresie să devină politica oficială a țării. Așadar, numele biroului de finanțe a fost schimbat în Comisia Fericirii Naționale Brute și Bhutan a devenit cunoscut ca unul dintre cele mai fericite locuri de pe pământ.

Însă, în ultimii ani reputația tării a avut de suferit și în 2018, NPR a raportat că cetățenii au devenit destul de cinici în legătură cu costul ridicat de trai și cu chestionarul anual de 300 de întrebări legat de fericire. În 2016, Bhutan a coborât pe locul 56 în clasamentul The Happy Planet Index, de la locul 13 în 2006.

Sigur că există câteva moduri prin care familia regală poate aduce puțină bucurie, iar unele dintre ele sunt pozele cu bebeluși. În acest weekend, pe pagina de Instagram a Prințesei Jetsun Pema a fost făcută o postare, în cinstea zilei de naștere a Prințesei, care a împlinit 30 de ani, în care cuplul se bucură de bebelușul lor în vârstă de de 10 săptămâni.

Fotografiile au fost făcute vinerea trecută în grădinile Palatului Lingkana, reședința familiei din capitala Bhutan-ului, Thimphu. Bebelușul, al cărui nume nu va fi încă publicat până la ceremonia religioasă de nume, este al doilea în linie succesorală la tron, după fratele său mai mare, Jigme Namgyel, născut în 2016 și botezat Prințul Dragon.

Odată cu anunțul oficial al nașterii fiului lor pe data de 19 martie, Jigme Khesar și Jetsun au menționat și faptul că le-a fost greu și au fost stresați din cauza pandemiei, chiar dacă în Bhutan nu au fost înregistrate decese. „Chiar dacă aceasta este o ocazie fericită pentru familia regală, pentru națiune și pentru oamenii din Bhutan, Maiestățile lor își doresc să reamintească tuturor oamenilor din Bhutan să fie vigilenți, responsabili și încurajatori unii față de alții în această perioadă dificilă a virusului Covid-19„, au declarat aceștia într-un comunicat pe Instagram. „Maiestățile lor se gândesc și se roagă pentru toată lumea care a fost afectată de această pandemie”.

Citește și:
Reginele care conduc lumea în acest moment

Text: Alexandra Dima
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people