Prezența lui Kate Middleton la comemorarea unei tinere ucise naște o controversă uriașă

Prezența lui Kate Middleton la un eveniment de comemorare a unei tinere ucise naște o controversă uriașă, după ce priveghiul a fost înăbușit violent de către Poliție.

Prezența lui Kate Middleton la comemorarea unei tinere ucise naște o controversă uriașă

Prezența lui Kate Middleton la un eveniment de comemorare a unei tinere ucise în Londra a născut un uriaș scandal, dat fiind că evenimentul a fost curmat cu violență de poliție după ce ducesa de Cambridge a părăsit locul.

Este vorba despre un priveghi public organizat ca urmare a dispariției și morții lui Sarah Everard, o tânără în vârstă de 33 de ani care mergea spre casă. Un ofițer al poliției metropolitane este considerat principalul suspect în crimă, iar întâmplarea a născut un uriaș val de revoltă privind siguranța femeilor. Mai cu seamă că presupusul criminal este polițist, femeile din Londra simt, ca peste tot, că nu sunt protejate chiar de cei care ar trebui să aibă siguranța lor drept principală ocupație.

Evenimentul a stârnit încă un val de emoție dat fiind că priveghiul organizat chiar în parcul în care a fost văzută pentru ultima dată Sarah Everard a fost înăbușit violent de către Poliție, care a făcut arestări și a brutalizat femeile prezente, având drept scuză faptul că priveghiul ar fi încălcat normele impuse de pandemie. În acest context, prezența lui Kate Middleton la priveghi este cu atât mai dezbătută cu cât violențele Poliției au intervenit de-abia după plecarea ducesei de la eveniment.

Publicul este acum pe bună dreptate încă și mai revoltat, mai cu seamă că o reprezentantă a Poliției, Dame Cressida Dick, a declarat într-un interviu pentru BBC Radio 4 că prezența lui Kate Middleton la priveghi a fost una care ținea de îndatoririle publice ale ducesei, de munca sa, și de aceea ea a putut să o comemoreze în liniște pe Sarah Everard, spre deosebire de restul femeilor care au participat și au fost agresate de forțele de ordine.

Chiar jurnalistul care a intervievat-o pe șefa Poliției a întrebat-o dacă consideră că prezența lui Kate Middleton a fost legală dat fiind că aceasta s-ar fi aflat la eveniment într-un context de muncă.

„A fost un priveghi foarte calm la care a participat ea. A început într-o manieră distanțată (…) A fost destul de clar că, orice ar fi vrut să facă organizatorii, numerele urmau să fie copleșitoare. Nu a existat capacitatea pe termen lung de a menține evenimentul distanțat social sau sigur din punct de vedere al Covid-ului sau chiar legal.”, a declarat Cressida Dick.

Reporterul a insistat totuși, dat fiind că însăși reprezentanta Poliției a declarat că nu a participat la eveniment pentru că acesta nu era legal. „Să presupunem din acel comentariu că nici o parte a evenimentului nu a fost legală, incluzând și partea cu prezența lui Kate Middleton?”. Însă Dick a insistat că circumstanțele în care Middleton a venit să depună flori la priveghi au fost diferite de cele ale altor participanți.

„Era în mod clar legal, de exemplu, ca cineva care locuia în zonă să treacă și să depună flori, în mod legal, așa cum au făcut mulți.”

Însă prezența lui Kate Middleton la priveghi, considerată legală, pare doar să arate că legea se aplică altfel pentru membrii familiei regale în Marea Britanie, lucru dezbătut de o mulțime furioasă pe rețelele de socializare, dar și de jurnaliști. De asemenea, participanții la comemorare acuză acum faptul că nu înțeleg de ce membrii familiei regale își fac servesc țara atunci când ajung la un astfel de eveniment, dar nu vorbesc despre ce violențele de la eveniment ulterior plecării lor de acolo.

Iar alții, pe rețelele sociale, acuză faptul că prezența lui Kate Middleton la priveghi este doar o mișcare de PR a acesteia, care să distragă atenția de la consecințele negative pe care le-a avut interviul acordat de Prințul Harry și Meghan Markle lui Oprah Winfrey.

Citește și:
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia a Suediei au dezvăluit PRIMA IMAGINE și numele celui de-al treilea copil al lor

Foto: arhiva ELLE, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video