Numele fiului Prințului Harry și al lui Meghan Markle are o semnificație specială

Meghan Markle și Prințul Harry au dezvăluit ieri după-amiază numele unic pe care l-au ales pentru fiul lor, și anume, Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Numele fiului Prințului Harry și al lui Meghan Markle are o semnificație specială

Numele pe care Prințul Harry și Meghan Markle l-au ales pentru fiul lor nou-născut a fost oarecum surprinzător pentru multe persoane, având în vedere că pariurile s-au pus pe nume mult mai tradiționale, precum Arthur, James, Philip și Albert. Totuși, se pare că 60 de persoane au pariat pe numele Archie, a cărui miză a fost 130 de dolari.

Archie este versiunea prescurtată a numelui Archibald, care înseamnă curajos, autentic. Archibald Campbell, al IX-lea Conte al Argyll din Scoția a fost, de asemenea, un strămoș al Prințesei Diana. Harrison, cel de-al doilea nume, ar însemna „son of Harry” (fiul lui Harry), în timp ce restul numelui, Mountbatten-Windsor, aparține tuturor copiilor și descendenților Reginei Elisabeta și Prințului Philip. Mai mulți fani s-au gândit că poate Ducele și Ducesa de Sussex s-au inspirat din serialul „Riverdale”, în care joacă KJ Apa în rolul unui personaj roșcat, Archie Andrews.

Se pare că fiul nou-născut al cuplului nu va primi un titlu regal, potrivit istoricului Marlene Koenig: „El nu va fi cunoscut ca Ducele de Dumbarton, ci ca Master Archie M-W.” Motivul pentru care copilul lui Meghan Markle și al Prințului Harry nu are un titlu regal – încă – are legătură cu regulile Casei Regale britanice, care sunt stricte, bine stabilite și vizează orice aspect al vieții membrilor săi.

Regulile regale britanice, stabilite încă din 1917 de către Regele George V, stipulează faptul că toți copiii Prințului de Wales vor deveni încă de la naștere Prinți și Prințese. Însă, nu același lucru este valabil și pentru nepoți. Copilul lui Meghan Markle și al Prințului Harry va ocupa al șaptelea loc în ordinea de succesiune la tron, însă acest lucru nu oferă și titlul de Prinț sau Prințesă.

Citește și:
Prințul George ar fi dezvăluit încă din ianuarie numele bebelușului Sussex

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people