Motivul pentru care Meghan Markle a trebuit să renunțe la pașaport și la alte lucruri personale când s-a alăturat familiei regale

Specialiștii afirmă că predarea lucrurilor personale este o practică comună la palat, fiind o măsură de securitate.

Motivul pentru care Meghan Markle a trebuit să renunțe la pașaport și la alte lucruri personale când s-a alăturat familiei regale

În interviul exploziv pe care Ducii de Sussex i l-au acordat lui Oprah Winfrey, Meghan Markle a adus o sumedenie de acuze la adresa familiei regale. Printre altele, Meghan a declarat că a fost nevoită să renunțe la mai multe obiecte personale, precum pașaportul sau carnetul de conducere, în momentul în  are s-a alăturat familiei regale.

„Nu puteam să chem un Uber la palat. Trebuie să înțelegi că în momentul în care m-am alăturat familiei, a fost pentru ultima oară când mi-am văzut pașaportul, carnetul de conducere sau cheile. Toate acestea au fost predate”, a povestit Ducesa de Sussex.

Însă, specialiștii afirmă că aceasta este o practică normală, pe care toți membrii familiei regale trebuie să o respecte. Istoricul Robert Lacey a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune BBC că „Meghan a trebuit să predea carnetul de conducere pentru măsuri de securitate. Dacă ar fi condus singură, nu ar fi putut fi protejată.”

De asemenea, Robert Finch, președintele Ligii Monarhiste din Canada, a declarat pentru același post de televizune că „se presupune că documentele personale de valoare sunt păstrate într-un seif sau în mai multe seifuri – și sunt protejate de echipa de securitate a palatului. Aceasta era rutina. Probabil că ar fi putut avea acces la ele dacă își dorea asta”.

Cu toate acestea, se pare că Ducesa de Sussex a vizitat 13 țări din momentul în care relația sa cu Harry a devenit oficială și până în septembrie 2019. Deși Regina Elisabeta a II-a nu are nevoie de pașaport pentru a călători, toți ceilalți membri ai familiei regale trebuie să prezinte actul oficial atunci când părăsesc țara.

Meghan Markle a mărturisit în timpul interviului și că au existat momente în care chiar s-a gândit  serios să își ia viața  „Pur și simplu nu vedeam altă soluție. Stăteam toată noaptea și nu înțelegeam cum totul putea să se năruie într-un asemenea hal”, i-a spus Meghan lui Winfrey.

Când s-a simțit depășită de situație, Ducesa a încercat să îi povestească soțului ei, Prințul Harry, prin ce trece, chiar dacă nu i-a fost ușor. „Îmi era foarte rușine să o spun la acel moment și îmi era rușine să o spun în fața lui Harry mai ales, știind cât de mult a suferit și cât a pierdut de-a lungul timpului, dar știam că, dacă nu o spun, o voi face. Pur și simplu nu-mi mai doream să trăiesc. Era un gând cât se poate de clar, de constant și de înfricoșător.”

Citește și:
Regina Elisabeta vrea să facă pace cu Harry și a luat deja măsuri

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people