Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu WTA. Pe ce loc a urcat?

Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu WTA din carieră, la turneul Premier de la San Jose. Românca a învins-o pe Maria Sakkari cu 6-1, 6-0, ajungând astfel în top 20.

Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu WTA. Pe ce loc a urcat?

Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu WTA din carieră, urcând astfel în selectul top 20 – o performanță pe care au mai atins-o doar câteva alte jucătoare din România. Românca a învins-o lejer, cu 6-1, 6-0, pe Maria Sakkari din Grecia.

Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu WTA din carieră la vârsta de 30 de ani, ajungând astfel să puncteze cu succes într-o serie de victorii impresionante pentru întreg circuitul. Buzărnescu și-a început ascensiunea în clasamente în urmă cu un an, timp în care a adunat în palmares mai bine de 100 de meciuri câștigate.

În urma victoriei de noaptea trecută, Mihaela Buzărnescu a ajuns pe locul 20 în clasament, odată cu victoria la Sakkari, care a venit după ce Mihaela mai jucase alte două finale anul acesta. Celelalte românce care au reușit să treacă de acest punct au fost Virginia Ruzici, Irina Spârlea, Ruxandra Dragomir și, firește, Simona Halep.

Aceeași victorie i-a adus Mihaelei 470 de puncte și 128.100 dolari. Iar dacă, azi-noapte, Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu din carieră, nu strică să ne amintim și povestea carierei ei și motivele pentru care românca a atins această performanță la o vârstă considerată înaintată pentru sportul pe care îl practică. După ce a suferit din cauza unor accidentări succesive, Mihaela s-a gândit în câteva rânduri să renunțe la tenis. Ba chiar s-a reorientat, obținând un doctorat în dezvoltarea psiho-motrică a jucătorilor tineri, susținându-și teza în decembrie 2016.

Iar când, în cele din urmă, durerile au cedat, Mihaela Buzărnescu a început să joace la nivel mare, lucrând cu antrenorul Septimiu Frățilă. În felul acesta a reușit, într-un an, să ajungă de pe locul 400, pe locul 20 WTA și spulberând în timpul acesta și câteva recorduri – mai ales pe cele legate de vârsta ei, la care nimeni nu mai aștepta schimbări miraculoase de situație.

Una peste alta, faptul că Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu WTA este o dovadă că, prin perseverență, totul este posibil. Urmează pentru ea Rogers Cup, la Montreal, unde o va înfrunta pe Qiang Wang și unde le are drept colege de tablou pe româncele Simona Halep, Ana Bogdan, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu.

Citește și:
Mihaela Buzărnescu înjură de mama focului, face un meci fabulos

Foto: Hepta

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people