Michelle Obama vorbeste despre educarea femeilor pe Elle.com

Prima Doamna a Statelor Unite a scris un guest-post pe site-ul Elle.com despre problema educatiei pentru fetele de pe tot globul si despre modurile in care ne putem implica in ajutorarea lor.

Michelle Obama vorbeste despre educarea femeilor pe Elle.com

Aproximativ 62 de milioane de fete din toata lumea nu au parte de vreo educatie, ceea ce conduce la o perpetuare a dependentei economice a femeilor fata de barbati, la o continuare a traditiei de oprimare a femeilor in societatile conservatoare si asa mai departe. Aceste statistici sunt greu de conceput, pentru noi, cele care am avut sansa unei educatii. Dar lipsa educatiei nu este de neinteles atunci cand traiesti intr-o societate care iti ingradeste sau descurajeaza accesul la studii, sau te confrunti cu niste taxe pe care nu le poti plati sau o distanta foarte mare care te desparte de scoala. E graitor exemplul Malalei Yousafzai, atacata si impuscata in timp ce se ducea la scoala, cu cativa ani in urma.

Intr-un guest-post care a aparut atat de site-ul Elle.com, cat si pe Lennyletter.com, site-ul Lenei Dunham si al lui Jenni Konner, Michelle Obama vorbeste despre aceasta problema pregnanta a zilelor noastre, intr-un mod foarte personal.

„Este vorba si despre atitudine si mentalitate: ca valoarea fetelor sta in corpurile si nu in mintile lor; ca fetele nu merita o educatie; ca cea mai buna optiune pentru ele este sa se marite atunci cand sunt inca adolescente si sa inceapa sa faca copii. Pentru mine, aici devine personal, pentru ca am calatorit, ca Prima Doamna, si am intalnit aceste fete, iar ele sunt atat de inteligente si de muncitoare, si dornice de a invata', a scris Michelle Obama.

Pentru ca toate fetele merita aceeasi sansa la educatie si pentru ca acest lucru nu ar trebui sa fie iesit din comun, Michelle Obama a lansat initiativa Let Girls Learn, al carei mecanism presupune implicarea guvernului Statelor Unite, altor guverne ale lumii, organizatii non-profit si chiar persoane fizice, pentru investitii in educatia adolescentelor din toata lumea.

Cum aceasta cauza are nevoie de ajutorul fiecareia dintre noi, Michelle Obama a lansat si o campanie pe retelele de socializare pentru a implica oamenii. #62MillionGirls a devenit deja o comunitate in care te poti implica si tu. In scopul strangerii de fonduri, un grup de artiste cunoscute si talentate (printre care Zendaya, Missy Elliot, Kelly Clarkson si Janelle Monae) au inregistrat piesa „This Is for My Girls'.

Dar, asa cum spune si Michelle Obama, nu trebuie sa ai vreun talent special sau sa fii cunoscuta pentru a te implica. Pentru ca fetele nu isi pierd speranta si increderea in ele insele, cel mai mic lucru pe care il putem face, noi restul, este sa le dam sansa sa mearga la scoala si sa isi ideplineasca acest vis.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people