Meghan Markle, discurs emoționant despre moartea lui George Floyd

Meghan Markle a transmis un mesaj emoționant despre moartea lui George Floyd și a celorlalte persoane care au murit în urma intervenției poliției.

Meghan Markle, discurs emoționant despre moartea lui George Floyd

Meghan Markle a ținut un discurs emoționant elevilor de la fostul ei liceu, Immaculate Heart High din Los Angeles, cu ocazia festivității de absolvire.

Moartea lui George Floyd a produs nenumărate proteste și manifestări. Meghan a vorbit despre ceea ce se întâmplă în lume la ora actuală și rasism. „Am plănuit să vă spun câteva cuvinte la absolvirea voastră şi așa cum am văzut cu toții în ultimele săptămâni, ceea ce se întâmplă în țara noastră și în orașul nostru natal Los Angeles a fost absolut devastator.”

Meghan a adus în discuție și moartea nedreaptă a lui George Floyd. „Îmi doream să spun lucruri corecte şi eram extrem de emoţionată că aş ajunge să fiu judecată. Însă, am realizat că singurul lucru greşit pe care îl putem spune este să nu spunem nimic. Pentru că viaţa lui George Floyd a contat, viaţa lui Breonna Taylor a contat, viaţa lui Philando Castile a contat şi viaţa lui Tamir Rice a contat. Aceeaşi situaţie în cazul oamenilor ale căror nume le cunoaştem, dar şi cei ale căror nume nu le cunoaştem.”

„Aveam 15 ani, era anul în care făceam voluntariat. Îmi amintesc faptul că una dintre profesoare mi-a spus când eram în liceu să îmi amintesc întotdeauna să pun nevoile altora înaintea fricilor mele. Asta a rămas cu mine de-a lungul întregii mele vieți și m-am gândit la asta mai mult ca niciodată în ultima săptămână”, a adăugat Meghan Markle.

Aceasta a mai povestit și cum s-a confruntat în copilărie cu revolte din cauza rasismului. „Îmi amintesc când aveam 11 sau 12 ani şi erau revolte în Los Angeles, care erau începute tot din cauza rasismului. (..) Asistăm la ceva identic acum. Vedem cum oamenii se unesc, sunt solidari.”

Meghan Markle a mai spus și cât de important este ca tinerii din ziua de astăzi să își folosească vocea într-un mod constructiv. „Știu că asta nu este festivitatea de absolvire pe care v-o imaginați. Vă puteți folosi vocea într-un mod mult mai puternic pentru că majoritatea dintre voi aveți 18 ani – sau urmează să împliniți 18 ani – așa că veți putea vota.”

„Sunt entuziasmată pentru ceea ce urmează să faceți în lume. Sunteți pregătiți și avem nevoie de voi. Vă voi încuraja pe tot parcursul vostru și vă trasmit felicitări pentru astăzi, pentru începutul pe care urmează să îl aveți în lume”, și-a încheiat Meghan Markle discursul.

Meghan Markle a vorbit întotdeauna cu sinceritate despre originile sale afro-americane și a adus în prim-plan problema rasismului. Ea a fost subiectul mai multor articole defăimătoare și rasiste după ce a intrat în atenția presei ca iubita Prințului Harry, iar Casa Regală a făcut la vremea respectivă o declarație în care a atacat atitudinea jurnaliștilor de scandal.

Citește și:
#BlackoutTuesday: cum o idee bună a diluat mesajul protestelor Black Lives Matter

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video