Maria Sharapova admite ca a luat substante ce cresc performanta sportiva in ultimii 10 ani

Maria Sharapova, tenismena si fosta campioana la Wimbledon, a avut un rezultat pozitiv la testul antidoping dupa ce a concurat la Australian Open.

Maria Sharapova admite ca a luat substante ce cresc performanta sportiva in ultimii 10 ani

Cunoscuta tenismena Maria Sharapova a admis, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Los Angeles, ca in ultimii 10 ani a luat un medicament rusesc ce contine substanta meldonium, o substanta ce a devenit interzisa de la 1 ianuarie 2016 in concursurile sportive.

Substanta (meldonium) pe care Sharapova o folosea pentru problemele sale de sanatate, care includeau si o istorie de diabet in familie, a fost adaugata pe lista WADA a substantelor interzise pentru sportivi pentru ca au existat cazuri in care atletii o foloseau pentru a-si mari performantele.

„Am luat aceasta substanta in mod legal timp de 10 ani', a declarat Maria Sharapova in cadrul conferintei de presa de la Los Angeles. Sportiva a mai spus ca a primit o notificare de la Federatia Internationala de Tenis pe 22 decembrie 2015 ca substanta devenea interzisa de la inceputul lui 2016, insa a admis ca nu a luat-o in seama.

Imi asum responsabilitatea pentru profesionalismul meu in cariera si am facut o mare greseala', a mai declarat Sharapova. „Stiu ca vor urma consecinte si nu vreau sa imi sfarsesc cariera in acest fel. Sper cu adevarat ca mi se va acorda o alta sansa sa joc tenis din nou. Nu pot invinui pe nimeni, decat pe mine. Mi-am dezamagit fanii', a conchis ea.

Federatia Internationala de Tenis a confirmat faptul ca Maria Sharapova va fi suspendata provizoriu din activitatea sa sportiva incepand cu data de 12 martie.

La numai cateva ore, din acest motiv, sportiva a pierdut contractul in valoare de 70 de milioane de dolari incheiat cu o companie producatoare de echipamente sportive a carei imagin eera.

Intr-o declaratie, compania a afirmat: „Suntem intristati si surprinsi de vestile despre Maria Sharapova, Am decis sa suspendam legatura noastra cu Maria pe durata investigatiei. Vom continua sa monitorizam situatia.'

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people