Mads Mikkelsen – Portretul canibalului la tinerete

S-ar putea ca figura lui Mads Mikkelsen sa nu iti para familiara. Asta pentru ca deja trei regizori au ales sa il distribuie in roluri in care apare cu ochiul scos, cel mai emblematic dintre ele ramanand Le Chiffre din Casino Royale - tipul care il bate cu funia uda peste boase pe Daniel Craig.

Mads Mikkelsen – Portretul canibalului la tinerete

Insa daca iti spun ca Mads Mikkelsen a fost votat cel mai sexi barbat din Danemarca de sase ori, s-ar putea sa iti starnesc curiozitatea.

Te poti intalni cu el in fiecare saptamana, asta pentru ca dupa ce a adunat cateva roluri negative la raboj, l-a primit pe cel mai terifiant dintre ele, acela de dr. Lecter in serialul Hannibal, difuzat in Romania de catre AXN.

In momentul acestei conversatii telefonice, Mads e in Africa de Sud, unde filmeaza un western.

ELLE: Cum e sa joci rolul atribuit de obicei lui Anthony Hopkins?
Mads Mikkelsen: E adevarat ca initial a fost Anthony Hopkins, dar baniesc ca acum e cam batran pentru rolul acesta.

ELLE: Care a fost cea mai mare provocare in a juca acest rol?
M.M.: Dupa ce am depasit pragul acela in care trebuie sa accepti faptul ca Anthony Hopkins a dus acest rol aproape de perfectiune, ne-am adancit in munca noastra, care are la baza alt scenariu, alta idee.

ELLE: Hannibal Lecter este un rol iconic. Ai avut ezitari in a accepta rolul?
M.M.: Cred ca oricine ar fi ezitant sa abordeze un astfel de subiect, dar dupa ce m-am intalnit cu Bryan (n. red: Bryan Fuller, regizorul serialului) si mi-a explicat povestea – avea vreo 10 minute la dispozitie si dupa doua ore ajunsese deja cu actiunea la sezonul 28! – mi-am dat seama ca e un om foarte dedicat acestui proiect si m-am simtit foarte confortabil plonjand si eu in proiectul lui.

ELLE: De ce sunt criminalii in serie atat de populari in cultura pop?
M.M.: Cu totii suntem fascinati de partea intunecata a vietii si daca e cineva intunecat pe lumea asta, acela e Hannibal. Eu l-am asociat mereu cu Satana, cu diavolul insusi, pentru ca e ceva atat de nebunesc la el! Nu face ceea ce face din motive banale, el are o perspectiva mai larga asupra vietii si a mortii, desigur.

ELLE: Spuneai ca in toate rolurile negative, cauti partea buna a personajelor. Ce anume iti place la Dr. Lecter?
M.M.: E un tip plin de empatie. Spre deosebire de personajul lui Will Graham, el stie cum sa isi foloseasca empatia si alege cand sa o foloseasca. As indrazni sa spun ca e un om plin de trairi, doar ca uneori le foloseste in mod gresit.

ELLE: Cum ti-ai pregatit rolul?
M.M.: Multe din informatii mi le-am luat din scenariu. Hannibal e un tip distins, poarta un costum din trei piese, are un limbaj elevat, ii plac artele frumoase, mancarea de calitate si uraste tot ce e banal. Toate aceste informatii sunt deja in scenariu. Tot ce a trebuit sa fac eu a fost sa gasesc acel echilibru fragil intre a fi acest diavol si a fi omul pe care te poti baza.

ELLE: Ai facut cercetari despre criminalii in serie, ai citit carti pentru a vedea cum gandesc?
M.M.: Nu chiar. Regret sa spun asta, dar stiam deja destul multe despre criminali in serie dinainte de filmarile la Hannibal. Insa el e un caz cu totul aparte. Nu e ca orice criminal in serie si deci informatiile din carti de medicina sau criminalistica nu m-ar fi ajutat in cazul lui. Ma fascineaza oamenii care trec de limite si ma intereseaza ce anume ii determina sa o faca.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people