LIVE VIDEO Funeraliile Prințului Philip au loc acum la castelul Windsor

Funeraliile prințulului Philip se desfășoară chiar acum la castelul Windsor.

LIVE VIDEO Funeraliile Prințului Philip au loc acum la castelul Windsor

Funeraliile prinţului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit la vârsta de 99 de ani, au început, sâmbătă, la castelul Windsor. Tot ceremonialul este gândit chiar chiar de către Prințul Philip, iar regina Elisabeta s-a asigurat că Operațiunea Forth Bridge, numele de cod pentru funeralii, va respecta întocmai dorința ducelui.

Urmărește LIVE imagini de la funeralii:

Sicriul a fost scos din locul unde a stat timp de 8 zile și a fost plasat pe un Land Rover, special modificat pentru acest moment chiar de către Prințul Philip.

Slujba religioasă are loc la Capela Saint George. Cei patru copii ai cuplului regal și nepoții acestuia au mers pe jos în spatele sicriului. Sicriul, purtat de militari din Marina Regală, a fost întâmpinat în faţa intrării vestice a Capelei Saint George de diaconul de Windsor şi de arhiepiscopul de Canterbury.

Şapca militară şi sabia de ofiţer al Marinei Regale care i-au aparţinut prinţului Philip vor fi depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei, iar insigna sa de Alteţă Regală va fi depusă în altarul capelei.

După încheierea slujbei religioase la care vor asista regina Elisabeta a II-a şi membri ai familiei regale, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

Cei care au condus cortegiul funerar la înmormântarea Prințului Philip sunt Prințul Charles, primul moștenitor în linia de ascensiune la tron, și Prințesa Anne, mergând pe jos. Cei doi au fost urmați de însăși Regina Elisabeta a II-a, într-o mașină și însoțită de una dintre doamnele de onoare. Prinții William și Harry au urmat în cortegiu, dar nu unul lângă altul, așa cum ar fi fost de așteptat, ci despărțiți de vărul lor, Peter Phillips. Din cortegiu au făcut parte și Prinții Edward și Andrew, soțul Prințesei Anne, Sir Tim Laurence; și nepotul reginei, David Linley, conte of Snowdon, fiul Prințesei Margaret. Procesiunea a fost completată de oamenii care au lucrat îndeaproape cu Prințul Philip, adică unul dintre ofițerii care îi asigurau paza, secretarul său, doi paji și doi valeți. Aceștia din urmă nu vor sta lângă familia regală la înmormântarea Prințului Philip, în capelă, datorită restricțiilor impuse de pandemie.

Datorită restricțiilor impuse de pandemie, participanții vor purta măști în interiorul capelei, dar nu și pe drumul de la Castelul Windsor la Capela Sfântul George. Un mic cor va cânta imnurile preferate de Philip, și va exista și un tribut din partea membrilor Marinei Regale, din care a făcut parte Prințul.

Citește și:
Gestul extraordinar făcut de Regină pentru Prințul Harry și înmormântarea Prințului Philip

Foto: arhiva ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people