Lia Bugnar, dezvăluiri neașteptate despre participarea sa la Asia Express

Lia Bugnar a făcut o serie de mărturisiri neașteptate despre reality show-ul Asia Express prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare.

Lia Bugnar, dezvăluiri neașteptate despre participarea sa la Asia Express

Actrița și regizoarea Lia Bugnar a participat la Asia Express alături de prietena ei, Maria Buză. Cele două au părăsit competiția în ediția cu numărul 20, fiind a treia echipă eliminată.

Lia Bugnar a scris un mesaj pe contul personal de Facebook în care povestește despre Asia Express, cu toate că nu menționează numele emisiunii, și face dezvăluiri despre evenimentele care s-au petrecut acolo, criticând faptul că ea și Maria Buză au apărut de puține ori în emisiune. „Am fost într-o emisiune de televiziune. Care v-ați uitat știți despre ce vorbesc, care nu, aflați acum, dacă citiți postarea asta. Nu spun emisiunea, nu spun televiziunea, că nu fac deloc subiectul postării mele. Am fost cu prietena mea frizând suroria, Maria Buză. Și când zic surorie, mă refer la cei vreo 45 de ani de prietenie care ne leagă. Convenția shoului era una foarte simplă, trebuia să mergem în Asia, respectiv Filipine, în echipe de câte doi oameni și să trăim fără bani, fără cazare, ba să mai și hălăduim în lung și-n latul țării cu diverse „misiuni” care mai de care mai inspirate sau ne. Important era să ai de treabă și să te dai peste cap s-o faci, ca în mai toate shourile de televiziune de genul ăsta.”

Actrița a vorbit despre oamenii pe care i-a întâlnit pe parcursul competiției și ce anume a fost diferit față de alte reality show-uri. „Partea care nu era ca în toate shourile de televiziune era partea cu oamenii la care noi apelam să ne ducă dintr-o parte în alta cu mașinile lor, sau să ne primească să dormim în casele lor, să ne așeze la masa lor, să împartă cu noi cina de multe ori foarte sărăcuță. Oamenii ăia nu erau ca-n shourile de televiziune, erau oameni-oameni, netrucați, neplătiți (nici înainte, nici după întâlnirea cu noi), cu poveștile lor de viață muuuult mai interesante decât emisiunea noastră de televiziune, disperată după audiență ca toate emisiunile de televiziune din lumea asta. Oamenii ăia erau săraci, cuminți, respectuoși și darnici din nimicul lor.”

Lia Bugnar a mărturisit și care au fost cele mai grele momente pe care le-a experimentat în competiție. „Tot timpul cât am alergat ca o găină fără cap prin Filipine ca să fac o „misiune” sau alta, am avut senzația neplăcută că noi, „echipele”, ne comportăm ca și cum țara aia e de mucava, o țară inventată ca decor pentru shoul nostru. Din când în când, în momentul în care în vria concursului încercam să ne urcăm frenetic/abuziv/milog/isteric în mașina vreunui filipinez și omul întorcea o privire grea și tristă spre noi spunând, de exemplu, nu pot să vă duc, why? (pronunțat „uaaaaai????”), pentru că a murit tatăl meu și trebuie să cumpăr lucruri pentru înmormântare, poate în momente de genul ăsta reușeam pentru scurtă vreme să realizăm că nu ei sunt figurație în shoul nostru, ci noi suntem figurație în țara și viețile lor. După care o luam din nou la trap. Cum am adânc înrădăcinată obsesia de a nu avea datorii niciodată, shoul ăsta a fost o corvoadă reală pentru mine, dat fiind că se baza doar pe cerut fără să oferi nimic în schimb.”

Lia Bugnar a mai spus în postarea ei că ea și Maria Buză au încercat să se apropie de localnici, scriindu-le chiar pe o hârtie numele lor și link-ul emisiunii unde se puteau vedea. „Așa că, întotdeauna, cu fiecare om care ne-a dat chiar și cinci minute din viața lui de filipinez, am încercat să trăim câteva momente de comunicare adevărată. I-am ascultat când au vrut să ne vorbească, le-am povestit când ne-au întrebat, Maria i-a făcut să radă și le-a cântat, și le-a dansat, eu le-am lăudat copiii, sau le-am spus femeilor că sunt frumoase (lucru ușor de făcut, au cei mai frumoși copii și cele mai tinere femei din lume), le-am lăudat mâncărurile indiferent ce gust au avut. Și, pentru că altceva nu aveam să le dăm, invariabil le scriam pe o hârtiuță numele meu și al Mariei și link-ul emisiunii „When the show will be on tv, you will see you and your beautiful wife helping us. Thank you so much! God bless you!” Oamenii luau hârtiuța aia de parcă era cine știe ce talisman prețios și o puneau „bine.”

Lia Bugnar a criticat faptul că secvențele dintre ea și Maria au fost difuzate mult prea puțin. „Și, pentru că nu numai ei nu au apărut în emisunea cu pricina, dar, de multe ori aproape că nici eu cu Maria nu am apărut, simt că le-am rămas încă o dată datoare. În ultima emisiune pe care am urmărit-o eu (după care la ultimele vreo 14 am renunțat să mă mai uit), din 4 ore, eu și Maria am fost exact 7 minute și 20 de secunde, cel mai lung calup fiind de 50 de secunde. Nu mă pricep la televiziune, nici nu-mi doresc să mă pricep (am revenit fără probleme la bunul meu obicei de a nu deschide televizorul sub niciun motiv vreodată) așa că presupun că realizatorii emisiunii au avut motivele lor să-și facă emisiunea așa cum și-au făcut-o, preponderent fără noi. Doar că întâmplările noastre acolo au existat și au fost ieșite din comun.”

„Așa că, dintr-o acută nevoie de reparație, am să scriu aici pe măsură ce am să-mi amintesc, Asia mea așa cum am trăit-o eu și pe care nu am regăsit-o la televizor. Am să-i proiectez eu aici, pe ecranul laptopului, din amintirea mea, pe oamenii ăia cumsecade care ne-au dat când le-am cerut, fără să pretindă nimic in schimb. După care puteți uita,” a fost mesajul scris de Lia Bugnar.

Citește și:
EXCLUSIV: Alexandru Abagiu despre Asia Express – „Am fost pus față în față cu cea mai mare frică a mea'

Foto: Facebook Lia Bugnar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people