Legenda gimnasticii românești, Nadia Comăneci, un exemplu și o motivație de a continua pentru o gimnastă australiană

Nadia Comăneci continuă să inspire tinerele de pretutindeni, la mai bine de 40 de ani de când a obținut notă perfectă de 10.

Legenda gimnasticii românești, Nadia Comăneci, un exemplu și o motivație de a continua pentru o gimnastă australiană

Georgia Godwin este o gimnastă australiană, în vârstă de 20 de ani. Aceasta a câștigat, în urmă cu 4 ani, prima ei competiție în afara Australiei, Competiția Internațională Nadia Comăneci (patronată chiar de către fosta mare gimnastă), care s-a ținut în Oklahoma, orașul în care locuiește aceasta.

The Courier Mail, o publicație australiană, a intervievat-o pe Georgia Godwin despre întâlnirea cu legenda gimnasticii, prima din istoria olimpică care a reușit să obțină o notă de 10 perfectă, în Montreal în 1976.

„Nadia nu trebuia să vină să vorbească cu noi', a povestit Georgia, „dar a făcut-o'.

„Nadia a fost foarte amabilă și modestă. Ne-a spus să continuăm să dăm tot ce avem mai bun pentru că vom ajunge acolo unde ne dorim într-o zi și să nu lăsăm pe nimeni să ne spună altceva.'

Georgia Godwin a fost atât de impresionată de vorbele Nadiei și o admiră atât de mult încât a mărturisit că ține pe masă o fotografie cu Nadia, pentru a-și găsi motivația de fiecare data când îi este greu. Georgia a dezvăluit că Nadia a ajutat-o în momente dificile, precum acela în care un accident a împiedicat-o să concureze la Jocurile Olimpice de la Rio.

Urmează o serie de competiii grele pentru Georgia dar gimnasta este încrezătoare că le va face față. Aceasta speră să se califice în echipa pentru Jocurile Commonwealth săptămâna viitoare.
Momentan, Georgia Godwin concurează în Cupa Mondială Melbourne, la bârnă, sol și sărituri.

Citeste si:
Legătura dintre Bela Karolyi și scandalul abuzurilor din gimnastica americană

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people