Larry King, cunoscutul om de televiziune, a murit la vârsta de 87 de ani

Celebrul om de televiziune Larry King a murit în această dimineață la vârsta de 87 de ani. Acesta era internat într-un spital din Los Angeles.

Larry King, cunoscutul om de televiziune, a murit la vârsta de 87 de ani

Larry King, celebrul om de televiziune, a murit în această dimineață la vârsta de 87 de ani. Fusese internat la Cedars Sinai Medical Center din Los Angeles, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

Vestea că Larry King a murit a fost confirmată prin intermediul unei declarații publicate pe contul oficial de Twitter al prezentatorului TV. „Cu o profundă tristețe, Ora Media anunță moartea co-fondatorului, gazdei și prietenului nostru Larry King, care a murit în această dimineață la vârsta de 87 de ani la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles. Timp de 63 de ani și pe toate platformele de radio, televiziune și mass-media digitale, miile de interviuri, premii și recunoștințe la nivel mondial ale lui Larry stau ca o dovadă a talentului său unic și durabil de radiodifuzor”, se arată în declarația publicată pe Twitter. În această declarație nu se menționează cauza decesului.

În luna ianuarie a anului 2021, mai multe surse declarau că Larry King a fost internat într-un spital din Los Angeles, fiind diagnosticat cu Covid-19. „Larry King se luptă de 10 zile cu COVID”, iar familia lui „nu are voie să îl viziteze”, spuneau atunci sursele.

În vara anului 2020, Larry King a dezvăluit că familia sa a trecut prin momente cumplite, iar doi dintre copiii săi au murit, la o distanță de doar trei săptămâni unul de celălalt. Fiul său, Andy King, în vârstă de 65 de ani, a decedat la sfârșitul lunii iulie din cauza unui atac de cord, iar fiica sa, Chaia King, în vârstă de 52 de ani, a murit „la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar”, scria King pe Facebook la vremea respectivă, potrivit CNN.

În 1997, Larry King și fiica sa, Chaia, au scris o carte pentru copii intitulată „Ziua tatălui, ziua fiicei”, în care au povestit experienţele prin care au trecut în urma divorţului. Mama celor doi a fost Alene Atkins, cu care Larry King s-a căsătorit în 1961. La scurt timp au divorțat, dar au decis să își unească din nou destinele în 1967. Însă, nici atunci lucrurile nu au durat mai mult, cei doi despărțindu-se definitiv în 1971. Alene s-a stins în viață în 2017.

În ultimii ani, Larry King a avut numeroase probleme de sănătate: a avut cancer la plămâni și a fost operat; în 1987, a suferit un atac de cord major și a avut nevoie de o operație complicată de bypass, în aprilie 2019 i s-au pus niște stenturi și tot în 2019 a suferit un atac cerebral.

De-a lungul carierei sale, a realizat peste 30.000 de interviuri, potrivit CNN. Din 1985 până în 2010, King a fost gazda emisiunii Larry King Live difuzată de CNN. Show-ul său emblematic, Larry King Live, pe care l-a găzduit timp de 25 de ani, a avut 1,5 milioane de telespectatori în fiecare seară. În 2012 a părăsit CNN pentru a lansa o companie de producție numită Ora TV, alături de miliardarul de origine mexicană Carlos Slim. El a prezentat emisiunea Larry King Now de la Ora TV.

Larry King a fost căsătorit de-a lungul timpului cu șapte femei diferite.

Citește și:
Primul eveniment al lui Jill Biden în calitate de Prima Doamnă a SUA

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Mai multe din video