Lady Gaga a scris un eseu emoționant în sprijinul persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală

Lady Gaga a scris un eseu despre combaterea numărului alarmant de sinucideri care au loc anual și sprijină persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate mintală.

Lady Gaga a scris un eseu emoționant în sprijinul persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate mintală

Lady Gaga și Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al Organizației Mondiale a Sănătății, au scris împreună un eseu puternic și emoționant pentru The Guardian în care vorbesc despre sinucideri, stigmatul sănătății mintale și lipsa resurselor necesare pentru a ajuta la eradicarea urgențelor de sănătate mintală.

Gaga și Ghebreyesus au prezentat statistici importante în acest demers, plasând problema într-un context global. „Până să terminați de citit acest articol, cel puțin șase persoane se vor fi sinucis în întreaga lume”, începe eseul, înainte să evidențieze faptul că 800.000 de persoane se sinucid anual.

„Sinuciderea este cel mai extrem și vizibil simptom al sănătății mintale urgente în care eșuăm atât de mult să ne adresăm corespunzător”, spun aceștia, dând exemple de staruri care s-au sinucis în acest an, precum Anthony Bourdain și Kate Spade.

View this post on Instagram

A team of global experts commissioned by the Lancet medical journal have found that the quality of mental health services is routinely worse than the quality of physical health services in every country in the world. They estimate that 13.5 million deaths could be averted every year if the underlying mental health problems were addressed. They recommend a much higher priority for mental health and parity with physical healthcare, as well as integrating mental health care into routine primary care. #WorldMentalHealthDay In the UK, Samaritans can be contacted on 116 123 or email jo@samaritans.org. In the US, the National Suicide Prevention Lifeline is 1-800-273-8255. In Australia, the crisis support service Lifeline is 13 11 14. Other international suicide helplines can be found at www.befrienders.org.

A post shared by The Guardian (@guardian) on

„Stigmatizarea, frica și lipsa înțelegerii compun suferința celor afectați și previn acțiunile atât de evidente și necesare”, continuă eseul. Așa cum este prezentat în eseu, sănătatea mintală este o problemă universală, cei doi precizând că „unul din patru dintre noi ne vom confrunta cu o problemă de sănătate mintală la un moment dat”, cu o stigmatizare accentuată care va duce la o problemă de comunicare; celor care suferă le va fi foarte dificil să vorbească despre ceea ce li se întâmplă.

Atât Gaga cât și Ghebreyesus speră să poată transforma sănătatea mintală într-o adevărată prioritate pentru oameni, la fel și înlăturarea stigmatizării. „Amândoi am urmat diferite drumuri în viață, dar am observat în același timp cum conducerea politică, finanțările, inovația și actele individuale de curaj și compasiune pot schimba lumea. Este timpul să facem la fel pentru sănătatea mintală”.

Lady Gaga a vorbit în trecut despre propria experiență cu sănătatea mintală. În 2011, împreună cu mama ei, Cynthia Germanotta, au înființat Fundația Born This Way la Universitatea Harvard, care are ca scop formarea unor comunități tinere și spații sigure împotriva agresiunilor din școli și abandonării.

Citește și:
Lady Gaga a vorbit despre sănătatea mintală și despre cum să-i ajutăm pe alții

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Trending news
Mai multe din people