Jane Fonda și-a făcut cont pe TikTok pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice

Actrița și activista Jane Fonda se folosește de platforma TikTok pentru a transmite mesaje legate de criza încălzirii globale.

Jane Fonda și-a făcut cont pe TikTok pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice

Dacă credeai că TikTok, cea mai nouă platformă socială care a făcut furori în rândul adolescenților, este utilizată doar de aceștia, Jane Fonda este aici ca să te contrazică. Celebra actriță, în vârstă de 82 de ani, a postat recent un video care ne aduce aminte de celebrele ei înregistrări cu exerciții de aerobic din anii ’80. În acesta, Jane Fonda stă așezată pe o saltea de yoga, îmbrăcată în colanți și o cămașă roșie, și se adresează camerei.

„Aduc înapoi sesiunile de mișcare marca Jane Fonda pe perioada acestei auto-izolări”, spune Fonda. „Știți ce? Sunt prea multe sesiuni de fitness și yoga chiar în acest moment pe TV sau pe computere. Ce mi-ar plăcea să faceți ar fi să faceți mișcare pentru planetă.” Aceasta continuă: „Există o criză climatică care este foarte urgentă. Chiar dacă sunteți pe canapea sau pe salteaua de yoga, nu ați vrea să mă însoțiți în fiecare vineri pentru o stingere virtuală de incendii? Viitorul are nevoie de voi, eu am nevoie de voi.”

Jane Fonda organizează în fiecare vineri o stingere virtuală de incendii, împreună cu GreenPeace SUA și în parteneriat cu mișcări care încurajează activismul în rândul tinerilor. Alți prieteni de-ai actriței care și-au încurajat fanii să ia parte la această mișcare sunt Chelsea Handler, Piper Perabo, Alyssa Milano, Marisa Tomei și Norman Lear.

@janefondaHello Tik Tok! Im bringing back the Jane Fonda Workout to fight the climate crisis. Join ##firedrillfriday 4/3 @ 11AMPT ##happyathome ##indoorworkout

♬ original sound – janefonda

Jane Fonda a apărut și pe coperta numărului de aprilie a revistei ELLE SUA, unde vorbește într-un interviu despre activismul ei. Actrița este o înfocată activistă pacifistă și feministă, și inspirată de Greta Thunberg, a inițiat o mișcare de nesupunere civilă pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă lumea. Doar în luna noiembrie a anului trecut, Jane Fonda a fost arestată de patru ori în timp ce lua parte la proteste organizate pentru a sancţiona lipsa de implicare a politicienilor americani în privinţa pericolelor generate de schimbările climatice.

Citește și:
Care-i treaba cu TikTok?

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people