Ivanka Trump a încălcat o regulă etică a Guvernului american pozând cu o…. conservă de fasole

Ivanka Trump, consilieră la Casa Albă, a promovat o marcă de fasole, iar asta ar fi în dezacord cu regulile de etică ale Guvernului SUA.

Ivanka Trump a încălcat o regulă etică a Guvernului american pozând cu o.... conservă de fasole

Da, ați citit bine. Ivanka Trump, fiica lui Donald Trump și consilieră la Casa Albă, a postat pe Instagram o imagine în care ține în mână o conservă cu fasole neagră, marca Goya. Descrierea zice „Dacă e Goya, înseamnă că e bun”, după care urmează traducerea propoziției în spaniolă. De ce ar face Ivanka Trump asta?

 

View this post on Instagram

 

If its Goya, it has to be good. Si es Goya, tiene que ser bueno.

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on


Se pare că Robert Unanue, CEO-ul companiei Goya, a stârnit oprobriul public după ce l-a ridicat în slăvi pe președintele american: „Suntem cu adevărat biecuvântați să avem un președinte ca Donald Trump, un om care construiește. Avem un constructor incredibil și ne rugăm. Ne rugăm pentru președintele nostru.” Nici după ce lumea a anunțat cu boicotul, Robert Unanue nu și-a retras cuvintele și s-a plâns că îi este îngrădită libertatea de exprimare.

Donald Trump a venit în ajutorul prietenului său și a postat o fotografie în care are mai multe produse Goya pe birou. Desigur, în Biroul Oval. Pare că președintele american este mult mai interesat de promovarea produselor Goya decât de gestionarea crizei provocate de coronavirus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

Conform departamentului de etică al Guvernului Statelor Unite, Ivanka Trump a încălcat însă o regulă care prevede interzicerea promovării de produse. 

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Angajații din Executiv nu se pot folosi de pozițiile lor din Guvern pentru a sugera că promovează o organizație (chiar și una non-profit), un produs, un serviciu sau o persoană”, se menționează în regulament. Deci nu numai că este de prost gust să faci asta, dar pare că e și ilegal, după cum a declarat pentru CNN și fostul director al Biroului de Etică, Walter Schaub. Acesta a mai spus și că e foarte puțin probabil ca tatăl său, președintele, să ia vreo măsură, dar că în altă administrație, acest gest ar fi adus după sine o concediere.

Citește și:
Regina Elisabeta a II-a ne demonstrează că nu și-a pierdut simțul umorului, iar acest video este dovada

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video