Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani

Ivan Patzaichin, legendarul canoist român, a murit la vârsta de 71 de ani.

Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani

Legendarul canoist Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani.

Sportivul suferea de o boală incurabilă și era internat de mai mult timp la Spitalul Elias din București, după cum au declarat surse medicale pentru Libertatea.

Anunțul că Ivan Patzaichin a murit a fost făcut de către familia acestuia prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook. „Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce. Familia”, a fost mesajul transmis de familia regretatului campion.

De asemenea, și reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român au ținut să transmită un mesaj după vestea decesului lui Ivan Patzaichin. „E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Ivan va rămâne pentru noi un CAMPION între oameni și un OM între campioni! Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”.

Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România. La vârsta de 18 ani a început să practice sportul la Tulcea, unde a fost transferat la secția de kaiac-canoe a clubului Dinamo. A câștigat un număr impresionant de titluri, mai exact 40 de titluri de campion național și peste 30 de campion balcanic, în cei 17 ani dedicați sportului de performanță.

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984. Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit. Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur, transmite gsp.ro.

Citește și:
Val Kilmer, declarații emoționante despre lupta sa cu cancerul la gât: „Aleg între a respira și a mânca'

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people