Interviu: Mihaela Radulescu (isi) raspunde

De curind, Mihaela Radulescu a lansat o noua carte, devenita deja bestseller. "Intreaba-ma orice" contine 300 de intrebari pe seama carora sa meditezi, in primul rind asupra ta. Dintre acestea, redactia ELLE a selectat citeva, rugind-o pe autoarea insasi sa raspunda!

Interviu: Mihaela Radulescu (isi) raspunde

ELLE: Pentru ce motiv esti mindra de tara ta?

M.R.: Brancusi, dintotdeauna. Si o lista destul de cuprinzatoare de ac­to­ri, regizori, scrii­tori, spor­­tivi, medici… oa­me­ni sim­pli, cu bun-simt. Pa­trio­tismul meu se re­zu­ma la admiratia pentru niste oa­meni pe care nu-i cu­nosc nea­parat personal, ci stiu cum se exprima in domeniul lor.

ELLE: Cind ai simtit cea mai mare fericire ca te intorci acasa?

M.R.: De fiecare data cind m-am intors, fie si dupa o zi, la copilul meu. Si cind am revenit, in­trea­ga, din Irak si Afganistan.

ELLE: Care e cea mai ridicola superstitie a ta?

M.R.: Nu am superstitii. Le gasesc ridicole.

ELLE: Cind ai plins copios ultima da­ta si din ce motiv?

M.R.: Cind m-a numit un ins suspect „a­na­lfa­b­e­ta” – plinsul, nu chiar co­pios, era din cau­za su­ferintei parintilor mei, profesori, care ar fi vrut sa ma apere de astfel de indivizi si nu puteau. Tata ar fi vrut sa-i tri­mita coronitele mele de premi­anta si diplomele de la olim­pia­dele de Ro­mana pe tara, impachetate cu funda. Iar pe ma­­ma, profesoara de limba romana, am simtit-o ca ar vrea sa-i dea o lu­crare scrisa nefericitului, o compunere libera cu tema „Cind ati simtit cu adevarat ca prostia v-a tradat?!”. Ma doare mereu mai tare ceea ce-i face sa sufere pe oamenii dragi mie. Eu am invatat sa rid de prostia si rautatea altora in ce ma priveste, dar ai mei inca mai pun la suflet.

ELLE: Ce intrebare eviti cel mai des?

M.R.: Orice intrebare legata de viata personala.

ELLE: Cind moare dragostea?

M.R.: Cind omul care credeai ca ti-e juma­tate iti devine atit de putin. Cind nu jumatatea ta iti devine un strain, ci tu esti strain de tine, linga ea, jumatatea.

ELLE: Ce ti se pare cel mai greu intr-o cas­nicie?

M.R.: Sa-l asculti pe celalalt, cind nu poate sa-ti spuna ce simte.

ELLE: In ce loc de pe planeta ai vrea sa a­jungi cu orice pret?

M.R.: Oriunde nu sint sez­lon­guri, ci locuri de vazut, de vizitat.

ELLE: Care a fost cea mai erotica va­can­ta a ta?

M.R.: Cea in care nu vedeam fru­mu­se­tea peisajului, ci doar pe el. Abia in pozele de­velopate mult timp dupa aceea am vazut ce era in jur.

ELLE: Care a fost cel mai neplacut lucru pe care l-ai facut pentru bani?

M.R.: Nu pentru bani, ci pentru a res­pecta un contract – sa continui sa pre­zint un eveniment ce parea elegant, in pri­mele doua ore, dar a devenit de ne­suportat dupa ce s-au imbatat a­proa­pe toti participantii si nu mai reu­seam sa controlez nici macar mi­c­­rofonul, caci mi-l luasera cetatenii ve­seli, care voiau sa cinte. Si nu era o nunta!

ELLE: Care este intrebarea ta prefera­ta dintre toate cite ti s-au adresat vreodata?

M.R.: „Mama, azi e miine?”

SHORT Q&A:

Cu ce unic cuvint te-ai descrie? Femeie.

Care e bijuteria ta preferata? Bratarile cu poveste.

Ce muzica te energizeaza? Orice cintec cu versuri faine, care se potrivesc cu ce traiesc eu, in acel moment. Rock, mai ales…

In ce haine crezi ca arati cel mai bine? In „the little black dress”, pina la genunchi. Si in hainele „de imprumut”, dimineata…

Care e stilul tau de acum? Feminin-cool. Exista, oare, stilul asta?!

Ce muzica nu ai in casa si nici nu vrei sa asculti? Liturghii. House. Manele stupide. Romante. Britney Spears.

Pentru ce sculptor ti-ar fi placut sa fii model? Brancusi. Giacometti. Carl Milles…

Cu cine regreti ca n-ai avut o relatie de iubire? Cu nimeni din cei care traiesc. In alte epoci… cu Marlon Brando si Brancusi (iertare).

Pe ce cheltuiesti cei mai multi bani pe luna? In afara de chirie? Citeodata, pe pantofi, alteo­ri pe bilete de avion.

Pe ce n-ai da bani niciodata? Pe droguri si sex.

Care a fost cea mai mare extravaganta financiara a ta de pina acum? Pantofii, admit spasita, daca fac un total, dind o tura prin dressing…

Care sint primele trei carti in topul celor mai importante pentru tine? Dintr-un secol de viata, de Cella Delavrancea, The Creative Habit, de Twyla Tharp si… Gabriel Liiceanu, mai ales Despre limita sau Intilnire cu un necunoscut…

Ce autor de carte ai vrea sa cunosti personal? Acum, pe Marian Keyes sau Jane Green – cele mai de succes autoare din Anglia, care scriu „ches­tii lejere”, cum spun „criticii” de la noi si de­s­pre cartile mele. Le ador ! (Din fericire, am apucat sa-i cunosc, prin interviurile mele si citindu-le cartile, pe Orhan Pamuk, Gabriel Liicea­nu, Mircea Car­ta­rescu, Dan Brown, Mircea Vasilescu, Fanus Neagu…)

Foto: Marius Baragan
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people