Interviu: Mihaela Radulescu (isi) raspunde

De curind, Mihaela Radulescu a lansat o noua carte, devenita deja bestseller. "Intreaba-ma orice" contine 300 de intrebari pe seama carora sa meditezi, in primul rind asupra ta. Dintre acestea, redactia ELLE a selectat citeva, rugind-o pe autoarea insasi sa raspunda!

Interviu: Mihaela Radulescu (isi) raspunde
ELLE: Ce schimbari ai face in viata ta de acum?
 
Mihaela Radulescu: Un avion personal, ca­re sa ma duca la timp in tara, cind am trea­ba, si sa ma aduca rapid inapoi la co­pi­lul meu. Am obo­sit cu atitea intirzieri ale cur­selor romanesti, cu sta­tul prin aeroporturi pina la legatura ur­­ma­toare. Dincolo de par­tea umoristica a acestui gind, e si o idee serioa­sa: n-as schimba decit felul meu de a reac­tiona, in anumite si­tua­tii.
 
ELLE: Care a fost cea mai mare gafa pe care ai facut-o vreodata?
 
M.R.: La TV, i-am urat unei persoane „La multi ani” si ea decedase de ceva vreme. Atunci am invatat ca orice documentarist poate gresi si ca e bine ca, si in aceasta privin­ta, sa ma bazez mai mult pe mine. In viata personala, gafa e mult mai bine tolera­ta si, de obicei, e o situatie simpatica, de pe urma careia ridem grozav, daca sintem intr-un cerc de prieteni buni.
 
ELLE: Cind ai stat ultima data treaza toa­ta noaptea si din ce motiv?
 
M.R.: De curind, cind am avut chef sa scriu la roman pina dimineata, la 6 – am facut un dus si micul dejun si mi-am dus copilul la s­co­a­­la, dupa care am adormit, visind continua­rea.
 
ELLE: Ce calitati crezi ca admira cei din jur la tine?
 
M.R.: Unii, un soi de franchete pe care n-am fabricat-o, era in „pachetul“ meu. Altii, combinatia de frumusete (cita am si eu) cu inteligenta (cita am putut sa demonstrez). Din fericire, stiu ce intrebare urmeaza…
 
ELLE: Ce crezi ca e cel mai neplacut la tine?
 
M.R.: Mai intii, cele doua calitati de mai sus, care, din alte unghiuri, par exact invers. Ceea ce ma avantajeaza mereu, caci stra­dania de a fi pe placul tuturor e o ine­ptie si o pierdere de vre­me. Apoi, faptul ca nu comunic suficient de des cu oa­menii care m-ar vrea mult mai disponibila pentru ei – trag obloa­nele destul de frec­vent, altfel n-as putea sa-mi cresc copilul linistita, sa iubesc si sa scriu.
 
ELLE: Pentru cine ti-ai da viata?
 
M.R.: Pentru copilul meu, ca orice ma­ma.
 
ELLE: Ce te face sa plingi?
 
M.R.: Of, atit de multe. Dar nu in spectrul depresiv, ci in cel al emotiilor puternice – un film, o carte, o sculptura, o marturisire, un co­pil bolnav, un cintec, violoncelul. {i, uneori, chiar dorul de cineva.
 
ELLE: In ce situatie te-ai simtit inutila?
 
M.R.: Cind ma intorceam de la Hospice, Casa Sperantei, unde me­rgeam sa duc aju­toa­re copiilor cu boli incurabile. Stiu, pare ab­surd, mai ales ca am continuat sa ma duc, dar am simtit ca nu pot schimba nimic, de fapt.
 
ELLE: In ce imprejurare ai stralucit ca niciodata?
 
M.R.: Ori de cite ori m-am in­dra­gostit si am fost iubita. Nu cind am nascut, desi atunci am fost cu siguranta in momentul meu maxim de fe­ricire. Dar acolo, sa fim cinstite, nu putem straluci stind in virful patului, cu niste kilograme si cusaturi in plus si cu toate cear­ca­nel­e acumulate.
 
ELLE: Care crezi ca e cuplul cel mai reusit din cite cunosti?
 
M.R.: Cele pe care le inventez in povesti­rile mele; in viata reala mi-e frica sa inramez vreun cuplu, pentru ca am vazut prea multe anomalii.
 
ELLE: Cum ti-ar placea sa mori?
 
M.R.: Tirziu, dupa ce am asistat la toate reu­sitele copilului meu si m-am asigurat ca ii e bine. |n somn, visind ca am trait tot ce mi-am dorit.
 
ELLE: Carui om de care te-ai despartit i-ai multumi astazi? Ce-a ramas cel mai frumos in tine dupa despartirea de un om drag?
 
M.R.: Lui Elan. A insemnat mult pentru evo­lu­tia mea si am facut impreuna cea mai fru­moa­sa fapta omeneasca, un copil. Amin­tiri cal­de, astea sint singurele pe care le tezauri­zez.
 
ELLE: In ce relatie esti cu Dum­nezeu?
 
M.R.: Directa. Nu functionam prin „intermediari”, nu-mi plac spovedaniile. Si intima, nu-mi place sa comunic cu el de fata cu martori.
 
ELLE: Care este persoana care te face sa rizi cel mai mult?
 
M.R.: Copilul meu! Nu doar pentru ca e o bucurie continua sa fim impreuna, ci pentru ca are calitati de actor de comedie, e foarte simpatic si imita bine pe oricine.
 
ELLE: Care a fost cel mai mare pacat pe care l-ai comis vreodata?
 
M.R.: Sa am succes in Romania – citesc in ochii multora cum ca ar fi un mare pacat.
 
ELLE: Cind ti-a fost cel mai greu sa spui adevarul?
 
M.R.: De multe ori, mai ales cind eram intrebata de oameni pe care nu-i privea raspunsul.
 
ELLE: Ce experienta crezi ca te-a facut mai inteleapta?
 
M.R.: Plecarea din Romania si stabilirea intr-o societate mult mai avansata in privinta educatiei.
 
ELLE: Pe cine birfesti cel mai des si mai aprig?
 
M.R.: Pe nimeni, caci stiu bine cit sint eu de birfita si cit de aprigi sint unii in a ma judeca. Nu le preiau greseala, ci, iata, am invatat de la birfitori ca ocupatia lor e odioasa si duce la ratare. Eu n-am drum incolo.
 
ELLE: Ce iti displace cel mai mult la tara ta?
 
M.R.: Lipsa de bun-simt si lipsa de ma­su­ra, in multe privinte.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people