Interviu cu actorul Kit Harington

Kit Harington este Jon Snow in cel de-al treilea sezon din serialul “Urzeala Tronurilor” difuzat de HBO Romania. Afla din interviul ELLE prin ce incercari trece personajul sau in acest sezon. 

Interviu cu actorul Kit Harington

ELLE: Care e situatia personajului tau la inceputul sezonului trei?

Kit Harington: Cand l-am vazut ultima data, Jon era intr-o situatie un pic neplacuta. Il ucisese pe Qhorin Halfhand sperand ca, astfel, va dovedi taberei salbaticilor ca e unul dintre ei. Acum, in esenta, e spion in tabara inamica. Are loialitatea Ygrittei, care este o voce destul de puternica intre salbatici, dar, in esenta, nu stim ce se va intampla cu el. E dus sa-l cunoasca pe Mance Rayder si nu stim daca Mance o sa-l accepte sau o sa-l creada, asa ca se afla intr-o situatie in care el simte ca exista o sansa de 30% sa supravietuiasca si una de 70% sa moara. Deci, nu e intr-un loc sigur! Si e mai departe de casa decat a fost vreodata, si e complet iesit din zona sa de confort…

ELLE: Cum isi vede misiunea?

K.H.: La inceput, mintea lui este setata – o sa repare ceea ce a facut gresit, deoarece simte ca e vina lui ca ceilalti membri ai Rondului, inclusiv Qhorin Halfhand, au fost ucisi. Nu a ucis-o pe Ygritte. I-a bagat pe toti in bucluc, asa ca trebuie sa repare situatia adunand cat mai multe informatii si sa le duca inapoi, dincolo de Zid, comandantului sau – daca acesta e acolo. Asta e misiunea lui.

ELLE: Isi uita el loialitatea fata de Rondul de Noapte?

K.H.: La inceput ramane loial, dar de-a lungul acestei serii veti vedea ca liniile incep sa se estompeze. Isi da seama ca salbaticii nu sunt rai asa cum i s-a spus intotdeauna si, din multe puncte de vedere, ar fi mai usor pentru el sa cedeze si sa devina unul dintre ei. Oare va trada Rondul de Noapte? Va trebui sa asteptam si sa vedem!

ELLE: Jon Snow e un personaj care cauta mereu sa fie acceptat…

K.H.: Da. In primul sezon vedem ca Rondul de Noapte devine casa lui si ca, astfel, isi gaseste un locul al sau. Nu a fost niciodata cu adevarat un Stark – desi a fost aproape de tatal, fratii si surorile sale, el nu a fost niciodata cu adevarat unul dintre ei. A avut mereu nevoie de un loc de care sa apartina si Rondul de Noapte a devenit acest loc, dar chiar si acolo i se spune „bastard' si „Lord Snow'. Nu are o viata usoara. Deci cred ca poate fi iertat pentru ca doreste sa plece si sa se alature salbaticilor: sa fie liber sa-si nesocoteasca juramintele, sa faca dragoste, sa-si intemeieze o familie si sa aiba o viata dincolo de perete. Nu este o decizie usoara. Daca esti un tanar ca el, Rondul de Noapte este un loc destul de sumbru in care sa traiesti.

ELLE: Si apoi e Ygritte… Am pronuntat corect?

K.H.: Am avut probleme cu asta! E „E-GRIT.” Rose Leslie a citit prima data „E-GRITTY”, ceea ce mi s-a parut teribil de amuzant.

ELLE: Deci ce se va intampla? Ea se joaca cu emotiile lui…

K.H.: Imi place sa cred ca Jon nu a ucis-o pentru ca nu vrea sa omoare o femeie. Dar, in acelasi timp, cred ca este complet intrigat cu ea. Din momentul in care s-au vazut, el stie ca e ceva intre ei. Si ea stie asta la fel de bine, simte scanteile si asta face ca misiunea lui sa fie mult mai grea. Va fi interesant pentru public sa vada cum se va termina totul, caci se lupta unul cu celalalt si el pierde in mod constant. E teribil cu femeile! (Rade)

ELLE: Se lupta din punct de vedere fizic?

K.H.: Nu, nu, e o lupta verbala: ea il tot toaca la cap si el o izgoneste. E chestia aia clasica a adolescentilor in care atunci cand iti place de cineva, te certi cu el sau ea tot timpul! Dar, din cauza asta, el incepe sa se schimbe. Depinde de ea intr-o multime de feluri.

ELLE: Confuzie, represiune, furie – un cocktail de emotii ofertant pentru un actor…Urzeala-Tronurilor-III-(1)

K.H.: De cum am citit scenariul am vazut ca exista in el o multime de lucruri pe care atat eu, cat si publicul, le-ar intelege imediat. De exemplu, problemele legate de mama lui, faptul ca nu stie cine e mama lui, e un strain neacceptat de ceilalti, care vrea sa-si arate valoarea. Are, evident, o ambitie uriasa. La asta m-am intors constant in primul sezon – chinul lui interior. Exista o multime de angoase acolo. Acesta e unul din motivele pentru care cred ca e grozav pentru el ca are un personaj ca Ygritte, care-l obliga sa fie mai putin introvertit. E un pic ca Samwell in primul sezon – ii scotea lui Jon in evidenta partea umana, iar Ygritte face acelasi lucru. Are nevoie de cineva care sa patrunda in mod constant in el, pentru ca e prea inchis in sine insusi.

ELLE: In ceea ce priveste filmarea, cum a fost sa traiesti printre salbatici?

K.H.: Exista o scena geniala filmata in Islanda, in care Jon se duce in tabara lui Mance Rayder si toti salbaticii se uita foarte urat la el. Atunci am avut sentimentul ciudat ca patrund neinvitat in spatiul altcuiva, un spatiu in care nu eram in siguranta. Dar a fost foarte interesant sa filmez scena asta.

ELLE: Si tabara salbaticilor este filmata in Islanda?

K.H.: Da. Dupa ce mergem dincolo de Zid, suntem in Islanda. Nimic nu mai este Irlanda de Nord la sud de perete. E un contrast frumos. Dincolo de perete pustietatea e completa si totul e gheata, ceea ce este, evident, foarte diferit de frumosul peisaj din Irlanda de Nord.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people