Imagini inedite! Cum arăta Andreea Esca la 19 ani, când a debutat în televiziune

Numele Andreei Esca este invariabil asociat cu prezența ei la pupitrul știrilor PRO TV.

Imagini inedite! Cum arăta Andreea Esca la 19 ani, când a debutat în televiziune

Andreea Esca este poate cel mai cunoscut nume din televiziunea din România, ea prezentând de mai bine de 25 de ani principalul jurnal de știri al postului Pro TV.

Puțini știu însă că debutul în televiziune al Andreei Esca a avut loc când aceasta avea 19 ani și a prezentat tot un jurnal de știri. În urmă cu aproape 30 de ani Andreea Esca s-a angajat la Soti TV, primul post de televiziune independendent din România și era brunetă, cu păr lung și ondulat.

Ea prezenta atunci un buletin de ştiri alături de Răzvan Dumitrescu, Adrian Munteanu şi Laura Spiru.

În urmă cu ceva timp, directorul de marketing Soti TV, Virgil Popescu, a dezvăluit și ce salariu avea Andreea Esca în 1992, atunci când era angajată la Soti TV. Este vorba de 150 de dolari pe lună. „Toţi patru fuseseră la interviu în acea zi şi au fost selectaţi să prezinte împreună jurnalul de seară. La interviu se prezentaseră aproximativ 100 de candidaţi.”, a declarat Virgil Popescu în urmă cu câțiva ani.

„Când eram în anul întâi, un coleg din liceu mi-a zis că se face o televiziune particulară și se caută reporteri. Așa am ajuns la Soti. Vartan Arachelian făcea interviurile cu jurnaliștii. Îmi era frică, mi se părea sever și foarte serios. Mi-a zis să merg să dau o probă în camera de alături. Acolo mi-au dat un ziar, m-au pus la o masă și mi-au zis: citește! Am citit ca la serbare”,a mărturisit vedeta pentru revista Tango, acum ceva timp.

Înainte de a deveni imaginea postului Pro TV, Andreea Esca a avut ocazia să vadă și cum se lucrează în redacția popularului post de televiziune CNN, chiar în Statele Unite, alături de studenți din întreaga lume.

„Și înainte să plec mă contactase cineva de la Canal 31, Pro Tv-ul de acum. Era atunci un canal de sport. Îmi spuneau că o să aibă un jurnal gen EuroNews și noi o să punem vocea pe texte. Nu eram foarte sigură dacă vreau să mă duc, pentru că nu era nimic clar”, povestește Andreea Esca în cartea autobiografică „Ce-am făcut când am tăcut”. „Era iarna lui 1994. Fiecare din grupul de 10 jurnaliști venea din diverse colțuri ale lumii după ce câștigaserăm burse de perfecționare în media. Toți eram avizi să mâncăm televiziune pe pâine, acasă la mama știrilor”, a scris Esca pe blogul său.

Citește și:
Mesajul emoționant transmis de Laura Cosoi la aniversarea a 9 ani de căsnicie

Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people