Hackerul care a furat și distribuit poze nud cu Jennifer Lawrence a fost condamnat la închisoare

Jennifer Lawrence consideră că hackingul este o "crimă sexuală."

Hackerul care a furat și distribuit poze nud cu Jennifer Lawrence a fost condamnat la închisoare

Hackerul care a furat și distribuit poze nud cu Jennifer Lawrence este un bărbat din Connecticut, conform presei străine. El a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru implicarea sa în scandalul de hacking din 2014, când au fost distribuite pe Internet fotografii private cu Jennifer Lawrence, furate tocmai de pe iCloud-ul personal al vedetei. Nu doar Jennifer Lawrence a avut de suferit atunci, ci și alte celebrități precum Kate Upton sau Kristen Dunst.

George Garofano, în vârstă de 26 de ani, este hackerul care a furat și distribuit poze nud cu Jennifer Lawrence, și care a pledat vinovat în fața judecătorului în luna aprilie, când a recunoscut că a spart 240 de conturi de Apple iCloud și a furat informațiile private ale acestor persoane. A fost și unul dintre cei patru implicați într-un scandal din 2014, care îi păcălea pe oameni să își dea parolele și conturile personale unor necunosuți. Ceilalți trei au fost deja condamnați,

Avocatul lui Garofano, Richard Lynch, a spus că judecătorul Victor A. Bolden, care s-a ocupat de caz, i-a dat clientului său o sentință mai ușoară decât a cerut procurorul. Acesta din urmă ar fi cerut o pedeapsă între 10 și 16 luni în pușcărie, spunând că hackingul este o crimă serioasă.

Domnul Lynch și echipa sa ar fi cerut judecătorului o sentință mai ușoară – cinci luni în închisoare și încă cinci cu arest la domiciliu. „Judecătorul a ascultat”, a mai spus Lynch, însă „a fost un caz dificil din cauza numărului de victime.”

După ce Garofano iese din închisoare, va fi supus unei supravegheri intensive ani de zile. Hackerul care a furat și distribuit poze nud cu Jennifer Lawrence nu a spart doar conturile celebrităților, ci și a persoanelor nefaimoase. În 2014, Lawrence a declarat pentru Vanity Fair că este îngrijorată de modul în care aceste poze care au ajuns pe mâini rele ar putea să-i afecteze cariera.

„Doar pentru că sunt o persoană publică, doar pentru că sunt o actriță, nu înseamnă că am cerut asta”, a declarat ea și a numit hackingul o „crimă sexuală”

„Este dezgustător. Legea trebuie să se schimbe și noi trebuie să ne schimbăm”, a mai continuat actrița. Purtătorul de cuvânt al acesteia a spus joi că Lawrence nu vrea să comenteze condamnarea hackerului.

Domnul Lynch a spus că clientul său are remușcări „Când se pune în spatele unui computer uită că ceea ce face are un impact profund asupra altor persoane.”

Citește și:
Jennifer Lawrence: cele mai stylish ținute și cele mai controversate și sincere declarații

Foto: Hepta

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people