Greta Thunberg, în mijlocul unei controverse după ce a fost chemată la o dezbatere despre coronavirus

Activista pentru mediu Greta Thunberg se află în mijlocul unei controverse după ce a fost invitată la o dezbatere pe tema pandemiei de coronavirus.

Greta Thunberg, în mijlocul unei controverse după ce a fost chemată la o dezbatere despre coronavirus

Greta Thunberg a fost invitată de către postul de televiziune CNN la o dezbatere legată de coronavirus, numită „Coronavirus Facts and Fears.” Alături de ea au mai fost chemați și neurochirugul și jurnalistul Sanjay Gupta, fostul secretar american al Sănătății Kathleen Sebelius, fostul director al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Richard Besser, și prezentatorul CNN Anderson Cooper.

Acest lucru a stârnit o mulțime de reacții pe Internet, cei mai mulți întrebându-se de ce Greta Thunberg, o tânără în vârstă de 17 ani, a fost chemată alături de experți din domeniul sănătății publice la o dezbatere privind coronavirusul.

„Ce statut are Greta Thunberg în această dezbtare?”, a scris pe Twitter Yashar Ali, contributor pentru publicația HuffPost.

Într-o altă postare, Yashar a oferit și o explicație privind întrebarea sa retorică.Înţeleg situaţia, dar acesta este un grup de experţi în sănătate şi funcţionari. Un activist pentru mediu ar fi mai potrivit într-un alt grup. Nu este un om de ştiinţă în domeniul mediului. Este o problemă de poziţionare”, a spus acesta.

„Greta Thunberg? Acum este o expertă în COVID?”, a spus un alt utilizator pe Twitter.

Iar comentariile negative nu s-au oprit aici.

Scriitoarea Roxane Gay a avut și ea o reacție în privința acestui lucru. „Nu cred că ea ar trebui să fie în această dezbatere, prefer să vorbească doctorii. Însă înțeleg de ce a fost și ea inclusă. Există o legătură între pandemie și încălzirea globală”, spus pe Twitter scriitoarea Roxane Gay.

Actrița Rosanna Arquette a considerat că prezența ei în acea dezbtatere este motivată. „Are o mulțime de cunoștințe și este următoarea generație care poate salva această situație. Nu ar fi fost invitată dacă nu avea ceva de spus.”

În urma reacțiilor primite, Greta Thunberg a ales să își spună punctul de vedere și să ofere o explicație celor care au criticat-o. „Diseară voi fi intervievată de CNN pentru a vorbi despre noua campanie pentru susţinerea UNICEF pe durata pandemiei şi despre a fi activist înr-o lume schimbată din cauza coronavirusului. Se pare că unii oameni au crezut că sunt membru al unui grup de experţi, ceea ce nu este cazul. Nu sunt expertă. Sunt activistă. Singurii care pretind că sunt „expertă” sunt cei care încearcă să mă ridiculizeze. Mesajul meu a fost întotdeauna să ne unim în spatele ştiinţei şi să îi ascultăm pe experţi.”

Recent, Greta Thunberg a lansat o campanie din perspectiva drepturilor copilului, împreună cu ONG-ul danez Human Act, în vederea susținerii eforturilor depuse de UNICEF pentru combaterea pandemiei de COVID-19 și protejarea copiilor împotriva consecințelor directe și indirecte ale acesteia.

În luna martie, Greta Thunberg declara că are simptome specifice coronavirusului, însă relativ ușoare. Ea a făcut o călătorie în Europa Centrală, iar la întoarcere a decis să se autoizoleze singură, departe de sora și mama ei. Nu a fost testată, iar motivul are în vedere faptul că în Suedia testele pentru Covid-19 sunt efectuate în cazul oamenilor care au simptome severe, iar restul trebuie să se izoleze la domiciliu.

Citește și:
Greta Thunberg și ONG-ul Human Act lansează o campanie împotriva coronavirusului din perspectiva drepturilor copilului

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din people