Greta Thunberg, ajutată de o româncă să traverseze Atlanticul fără a polua

Greta Thunberg va avea parte de ajutorul a doi influenceri din Australia pentru a ajunge la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice.

Greta Thunberg, ajutată de o româncă să traverseze Atlanticul fără a polua

Greta Thunberg este o activistă de mediu în vârstă de 16 ani extrem de cunoscută datorită inițiativelor pe care le susține. Ea va avea parte de ajutorul a doi influenceri din Australia pentru a trece Atlanticul cu velierul lor. Scopul Gretei este de a ajunge la conferința despre schimbările climatice din Madrid.

COP25, cunoscută și sub numele de Conferința Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, trebuia să aibă loc pe 2 decembrie în Santiago, însă a fost mutată din cauza protestelor violente din Chile. Greta a călătorit din Suedia până în SUA cu un iaht cu zero emisii, iar în America a folosit trenul și o mașină electrică împrumutată de la Arnold Schwarzenegger. Greta nu a fost de acord să meargă cu avionul din cauza emisiilor de dioxid de carbon.

Greta va pleca spre Europa la bordul unui catamaran de 48 de metri, alături de doi influenceri din Australia, Riley Whitlum și Elayna Cărăușu. Cei doi s-au oferit să o ajute, deși nu aveau în plan să meargă în Europa. „Sunt atât de fericită că voi participa la COP25 în Madrid”, a declarat Greta.

Tatăl tinerei este român, iar mama austriacă, iar ea, alături de partenerul ei de viață se filmează în timp ce fac înconjurul lumii cu iahtul. Ei s-au întâlnit pe insula Ios, din Grecia. Elayna și Riley postează în fiecare săptămână câte un vlog din aventura lor, alături de fiul pe care îl au, în vârstă de 11 luni. Ei au peste un milion de abonați pe Youtube.

Elayna a pornit în această aventură de a face înconjurul lumii cu iahtul, la doar trei săptămâni după ce l-a cunoscut pe Riley. Ea nu era foarte sigură la început de această decizie deoarece nu avea cunoștințele necesare despre navigație, lăsând în urmă și locul de muncă pe care îl avea la o agenție de turism. Elayna și Riley au călătorit în mai multe destinații cu adevărat fascinante, printre care Santa Lucia, Granada sau Republica Dominicană.

În urmă cu două săptămâni, Greta le cerea ajutorul urmăritorilor săi. „Acum trebuie să găsesc o soluție prin care să traversez Atlanticul în noiembrie. Dacă m-ar putea ajuta cineva să găsesc o modalitate de a călători, aș fi recunoscătoare”, a scris Greta pe Facebook.

În luna septembrie, Greta a ținut un discurs emoționant la summitul ONU despre încălzirea globală. În cadrul acestuia, a participat și Donald Trump. „De peste 30 de ani, știința ne-a arătat negru pe alb. Cum îndrăzniți să ignorați avertismentele și să veniți aici să spuneți că faceți destul, când politicile și soluțiile necesare nici măcar nu există? Mi-ați furat visurile și copilăria cu vorbe goale. Și totuși, eu mă număr printre norocoși. Oamenii mor, ecosisteme întregi se prăbușesc. Suntem la începutul unei distrugeri în masă și vorbim numai despre bani și fantezia unei eterne creșteri economice”, a fost discursul Gretei.

Citește și:
De ce (nu) ne place de Greta Thunberg

Foto: Profimedia

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people