Fiul lui Robert Redford a murit de cancer

James Redford avea 58 de ani.

Fiul lui Robert Redford a murit de cancer

James Redford, activist și cineast, a murit vinerea trecută din cauza unor complicații cauze de cancerul hepatic și la căile biliare. Anunțul a fost făcut de soția sa, Kyle Redford, pe Twitter. Aceasta a declarat că soțul ei a descoperit anul trecut la finalul anului trecut, în timp ce aștepta un transplant.

„A trăit o viaţă frumoasă, care a avut impact şi a fost iubit de mulţi. Îi va fi simţită lipsa. Ca soţie a lui de 32 de ani, sunt recunoscătoare pentru cei doi copii extraordinari pe care i-am crescut împreună. Nu ştiu ce ne-am fi făcut fără ei în ultimii doi ani”, a fost mesajul soției lui James Redford.

De asemenea, reprezentanta lui Robert Redford a declarat că „suferința este nemăsurată cu pierderea unui copil. Jamie a fost un fiu iubitor, soț și tată. Moștenirea lui trăiește mai departe prin copiii lui, arta, filmele și pasiunea pentru mediu.”

Moartea lui James Redford vine după o lungă bătălie cu cancerul. Acesta mai suferise încă două transplanturi de ficat, ultimul dintre ele în 2003.

James Redford era fiul lui Robert Redford și al Lolei Van Wagenen și a scris scenariul pentru filmul Cowboy Up, în care au jucat Kiefer Sutherland și Daryl Hannah și a regizat Spin, cu Stanley Tucci și Dana Delaney. De asemenea, a produs și regizat documentare despre mediu sau educație. În anul 2005, a fondat împreună cu tatăl lui The Redford Center, organizaţie non-profit care produce filme şi oferă granturi pentru cineaştii interesați de mediu.

James Redford mai avea două surori, Amy Redford şi Shauna Redford Schlosser. De asemenea, acesta avea doi copii, la rândul lor în lumea filmului: Dylan, producător de filme, și Lena, actriță.

Citește și:
Kim Kardashian a plâns amintindu-și de momentul în care a fost jefuită la Paris și a făcut o serie de dezvăluiri

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people