Familia regală susține răspunsul Prințului William la acuzațiile de rasism lansate de Harry și Meghan

Atât Regina, cât și Prințul Charles sprijină declarațiile Prințului William, potrivit surselor apropiate.

Familia regală susține răspunsul Prințului William la acuzațiile de rasism lansate de Harry și Meghan

Potrivit unor surse apropiate, Regina Elisabeta a II-a și fiul ei, Prințul Charles susțin declarațiile făcute de Prințul William joi, 11 martie, ca răspuns la acuzațiile de rasism lansate de fratele său, Harry, relatează Daily Mail.

Ducele de Cambridge și soția sa, Kate Middleton au vizitat joia aceasta o școală din Londra, ocazie cu care jurnaliștii i-au întrebat ce părere au despre acuzațiile care au împânzit deja Internetul. Prințul William a fost întrebat de către un reporter de la Sky News dacă a vorbit cu fratele său, Prințul Harry, după interviul difuzat de CBS. „Nu, încă nu am vorbit cu el, dar o voi face”, a răspuns William.

Ulterior, Ducele de Cambridge a respins acuzațiile de rasism venite din partea lui Meghan Markle la adresa familiei regale. „Nu suntem o familie rasistă”, a adăugat acesta. El devine primul membru al familiei regale care să adreseze direct declarațiile explozive ale foștilor Duci de Sussex în interviul cu Oprah Winfrey, confirmând de altfel și distanțarea dintre el și fratele său.

Surse apropiate familiei regale britanice susțin că membrii acesteia (atât reprezentanți ai Palatului Buckingham, cât și ai Casei Clarence, reședința Ducilor de Cambridge) sprijină răspunsul Ducelui în vârstă de 38 de ani, „date fiind emoția și amploarea evenimentelor”, potrivit Daily Mail.

De asemenea, The Mirror relatează că deși cei doi frați nu par să fie în cele mai bune relații în ultimul timp, ambele „tabere sunt pregătite să se reunească” pentru tributul adus Prințesei Diana, programat să aibă loc la Palatul Kensington pe 1 iulie.

„Tensiunile cresc cu siguranță dar amândoi realizează că e important să își lase dezacordurile deoparte măcar pentru ceremonia care vine”, mai adaugă una dintre surse, potrivit aceleiași publicații.

Reamintim că Palatul Buckingham a lansat marți, 9 martie, o declarație în numele Majestății Sale, la două zile după difuzarea interviului lui Oprah Winfrey cu Prințul Harry și Meghan Markle. „Întreaga familie a fost întristată să afle provocările cu care s-au confruntat în ultimii ani Harry și Meghan.

Problemele menționate, în special cea referitoare la rasă, sunt îngrijorătoare. Deși unele amintiri pot fi diferite, problemele sunt luate foarte în serios de familie în mod privat. Harry, Meghan și Archie vor fi întotdeauna membri iubiţi ai familiei”, se arată în comunicatul Palatului Buckingham.

Prințul Harry și Meghan Markle au acuzat Palatul pentru discuțiile despre cât de închis la culoare urma să fie copilul cuplului, Archie, menționând și că micuțul nu a primit un titlu regal și nici măsurile de securitate specifice membrilor familiei regale. Mai mult, nimeni nu ar fi sărit în apărarea Ducesei de Sussex atunci când tabloidele din Marea Britanie au început o serie de atacuri rasiste la adresa ei.

Situația de criză pare să continue în Regat mai ales după noile declarații oficiale și neoficiale – presa comentează intens acuzațiile la adresa Casei Regale, iar printre supușii Reginei se dezbate iar ideea abolirii monarhiei, un subiect care nu a mai fost atât de discutat de la decesul Prințesei Diana.

Citește și:
Au fost dezvăluite mailurile trimise de Meghan Markle cu privire la zvonurile din presă legate de Kate Middleton

Text: Cristiana Daraban
Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video