Familia Regală Britanică stabilește noi reguli pentru conturile de social media

Familia regală interzice comentariile jignitoare și stabilește noi măsuri pentru cei care accesează conturile lor de social media.

Familia Regală Britanică stabilește noi reguli pentru conturile de social media

Familia Regală Britanică a dezvăluit ieri un set de reguli oficiale pentru conturile de social media, încercând astfel să „creeze un mediu sigur” pentru cei care accesează The Royal Family, Clarence House și Kensington Palace, potrivit unui comunicat de presă.

„Îi rugăm pe toți cei care accesează conturile noastre să arate curtuoazie, bunătate și respect pentru toți membrii comunităților noastre de social media”, alături de acest mesaj fiind transmise și noile reguli.

Astfel, comentariile nu trebuie să conțină spam, să defăimeze vreo persoană, să fie obscene, jignitoare, amenințătoare, abuzize, pline de ură sau să promoveze materiale sexuale explicite sau cu violență. Totodată, sunt interzise comentariile discriminatorii despre rasă, sex, religie, naționalitate, dizabilități, orientare sexuală sau vârstă.

Potrivit comunicatului, comentariile care încalcă aceste reguli și cele care conțin publicitate sau nu sunt potrivite pentru subiectul în cauză, vor fi șterse, iar utilizatorii pot fi blocați. În plus, se pare că acele comentarii care sunt cu adevărat îngrijorătoare vor fi trimise autorităților.

Familia Regală Britanică nu a explicat de ce sunt introduse aceste reguli, însă anunțul vine la câteva luni după ce Kate și Meghan au fost ținta a numeroase zvonuri și comentarii despre un posibil conflict. În luna ianuarie a acestui an, corespondentul regal Emily Nash a anunțat că au existat amenințări la adresa celor două Ducese, iar fanii acestora se jigneau. În urma acestui incident, cei din biroul de presă de la Palatul Kensington petreceau ore întregi moderând comentariile sexiste și rasiste adresate lui Kate&Meghan.

Palatul Kensington a făcut o astfel de declarație rară după a fost confirmată relația Prințului Harry cu Meghan Markle. Atunci, Prințul Harry a atras atenția asupra valului de abuz și ură pe care Meghan l-a simțit din partea utilizatorilor de social media și din partea tabloidelor, el criticând atunci sexismul și rasismul prezent în comentarii.

Citește și:
Palatul Kensington a dezmințit unul dintre cele mai interesante zvonuri cu privire la copilul lui Meghan & Harry

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people