Emilia Clarke: „Terminați odată cu termenul ‘femei puternice’, vă rog”

Emilia Clarke nu vrea să mai fie întrebată despre cum este să interpreteze rolul unei femei puternice și se asigură că toți cei care vor mai discuta cu ea, îi vor respecta cerința.

Emilia Clarke: „Terminați odată cu termenul ‘femei puternice’, vă rog”

Daenerys Targaryen este cu siguranță unul dintre cele mai complexe și captivante personaje din televiziunea recentă. Cu toate acestea, Emilia Clarke este sătulă de întrebările despre rolurile puternice interpretate de femei, iar explicația ei are foarte mult sens.

Emilia Clarke, al cărui rol din Game of Thrones i-a adus trei nominalizări la premiile Emmy, le-a spus celor de la Variety că termenul „femei puternice” este încărcat subtil de sexism și ar dori să fie cunoscut public faptul că nu vrea să-i mai fie adresate întrebări care să-l conțină.

Obosită de repetarea aceluiași „femei puternice” în nenumărate interviuri, actrița a explicat exact ceea ce gândește despre acest lucru: „Terminați odată cu ‘femei puternice’, vă rog. Haideți să fim doar femei. Vă voi spune cum este să interpretez rolul unei femei, atât. Eliminați cuvântul ‘puternice’, găsiți alt adjectiv. Joc rolul unei femei. Dacă nu este puternică, atunci cum este? Vreți să imi spuneți că există o altă variantă, una ‘slabă’? Credeți că rolul principal dintr-un film va fi o femeie ‘slabă’?”

Emilia Clarke i-a oferit chiar și câteva alternative intervievatorului, cum ar fi „Cum te simți să interpretezi rolul principal într-un film cu atât de mare succes?” sau „Cum este să interpretezi rolul cuiva cu atât de multă putere în acea poziție?” Și lista poate continua. Mă frustrează acea formulare în special, pentru că oamenii nu vorbesc despre ‘bărbați puternici’ decât dacă este din punct de vedere fizic, `bărbați puternici din punct de vedere al fizicului`”.

Declarația a venit la scurt timp după ce a apărut în „Leading Lady Parts”, o scurtă comedie în care este ea însăși, alături de mai mulți actori, care arată cum se desfășoară audițiile, procesul prin care trec actorii atunci când aplică pentru un rol într-un film.

Citește și:
Emilia Clarke, declarații surprinzătoare despre rolul din Game of Thrones

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people