Elliot Page mărturisește că a știut de la bun început care este adevăratul său gen

Elliot Page s-a simțit băiat încă din copilărie, aflăm dintr-un interviu recent pe care l-a acordat revistei Vanity Fair.

Elliot Page mărturisește că a știut de la bun început care este adevăratul său gen

Elliot Page, care s-a consacrat cu rolul principal din Juno, și-a făcut coming out-ul ca bărbat transgender în urmă cu câteva luni. Actorul de 34 de ani a început, de atunci, să acorde interviuri în cadrul cărora vorbește din ce în ce mai deschis despre transformările prin care a trecut, dar și despre cât de greu i-a fost să trăiască într-un corp de femeie atât de mult timp.

Pentru un nou articol din revista Vanity Fair, Elliot a povestit că a știut de la bun început care este adevăratul său gen. „Toți oamenii trans sunt atât de diferiți, iar povestea mea este doar povestea mea. Dar da, când eram copil, eram băiat 100%”, a spus Page. „Știam că sunt băiat când eram mic. Scriam scrisori de dragoste false și le semnam cu Jason.”

„Pur și simplu nu puteam înțelege când mi se spunea: Nu, nu ești. Nu, nu poți fi așa când vei fi mai mare”, își amintește el. „O simți. Acum mă întorc în sfârșit, să îmi permit să mă simt cine sunt, și este atât de frumos și extraordinar, și, într-un fel, este și o durere.”

Intervievat de Thomas Page McBee, care este și el un bărbat trans, Page a vorbit și despre stările conflictuale de după coming out-ul său, în special în contextul misiunii asumate de a-și folosi vizibilitatea în folosul comunității. Pe de-o parte, a spus el, a primit sprijin și încurajări. Pe de alta, în unele state americane se fac constant eforturi pentru restrângerea accesului oamenilor transgender la serviciile medicale de care au nevoie.

„Mă simt atât de recunoscător că sunt în acest loc din viața mea și vreau să folosesc forța pe care o am pentru a ajuta în toate modurile posibile mie. Motivul pentru care tu și cu mine avem privilegiile pe care le avem este pentru că niște oameni s-au sacrificat atât de mult pentru atât de mult timp, și au pus totul la bătaie.”

Pentru Page, în mod clar, nu e de ajuns să se bucure de liniștea găsită odată cu recunoașterea publică a genului său. Vrea și poate să facă mai mult de atât.

Citește și:
Oprah Winfrey face mărturisiri dureroase despre violența îndurată în copilărie

Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video