Dragoș Bucur, primele declarații după criticile aduse în urma anunțului că nu se vaccinează și nu poartă mască

Dragoș Bucur a revenit cu noi declarații după valul de critici primit în urma anunțului că nu se vaccinează și nu poartă mască.

Dragoș Bucur, primele declarații după criticile aduse în urma anunțului că nu se vaccinează și nu poartă mască

Postarea pe care Dragoș Bucur, actor și prezentator al emisiunii „Visuri la cheie” de pe PRO TV, a făcut-o pe contul de Facebook, în care spune că nu se vaccinează și nu poartă mască, a stârnit un val de reacții, revoltă, dar și susținere din partea celor care îi împărtășesc opiniile. 

Dragoș Bucur a revenit cu o nouă postare, în care dezvăluie motivul pentru care a ales să își exprime în mod public aceste opinii care au alimentat și mai mult starea de nesiguranță și neîncredere. „Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor. Câțiva prieteni m-au sunat să mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc. Ei bine, această întrebare este răspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teamă ca nu cumva să fie linșați public și ostracizați și să nu își piardă locurile de muncă, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi.”

Actorul în vârstă de 43 de ani susține că i-a fost teamă de valul de reacții pe care l-ar putea stârni în urma acestor păreri. „Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtășirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că „E mai bine să tac decât să spun ce cred”. Cum de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut și acum. Celor ce aleg să înjure și să atace îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui.”

Dragoș Bucur precizează că nu încurajează pe nimeni să nu poarte mască. „Nu susțin că decizia de a nu mă vaccina este cea corectă, dar susțin și apăr libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte mască, dar nu sunt de acord cu această ordonanță militară și consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie să nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord.

Știu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să stea departe de online. Sunt un om cu familie, sunt artist, cred în Dumnezeu și în libertatea de expresie, sunt susținător al luptei împotriva discriminării și astea sunt valorile după care mă ghidez în viață”, a fost mesajul transmis de Dragoș Bucur pe Facebook.

Și cu această postare, Dragoș Bucur a stârnit noi comentarii negative. „Dragoș Bucur, singura problemă ar fi că ești o persoană publică cu destul de mulți urmăritori, pe care îi poți influența. Altfel, fiecare este liber să aleagă pentru el”, „Problema e că astfel de afirmații în spațiul public dau apă la moară celor care susțin fenomenul antivaccinare în general, nu doar în cazul Covid. Ceea ce e grav. Dacă și poziția ta antivaccinare e generală, atunci deja vorbim de alt nivel de inconștiență. Fiecare e liber să facă ce vrea, atâta timp cât nu face rău la nimeni”, „Prietene, ar trebui să reciți poezioara aia de mai sus cu libertățile și dictatura uneia dintre cele 20.000 de familii care au pierdut pe cineva drag din cauza nenorocirii numită Covid-19, sunt câteva dintre comentariile primite de Dragoș Bucur la postarea de pe Facebook.

Reamintim faptul că în luna septembrie a anului 2020, Dragoș Bucur a fost depistat pozitiv cu coronavirus și a avut o formă ușoară a bolii. „Am făcut o formă ușoară a bolii, ca o gripă”, spunea el la vremea respectivă pentru PRO TV. Prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” suferă de diabet din 2002 și este insulino-dependent, scrie Libertatea.

Persoanele care suferă de diabet se află în categoria celor la risc, fiind o boală care poate agrava boala Covid-19 la contractarea virusului.

Citește și:
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Andra, depistată pozitiv cu coronavirus

Foto: Facebook Visuri la cheie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people