Donald Trump a încălcat protocolul regal când a întâlnit-o pe Regina Elisabeta a II-a

Vizita oficială a lui Donald Trump în Marea Britanie a început cu o cină de stat la Palatul Buckingham, alături de Regina Elisabeta a II-a și alți membri ai familiei regale.

Donald Trump a încălcat protocolul regal când a întâlnit-o pe Regina Elisabeta a II-a

Președintele Donald Trump a ținut un discurs în cinstea Reginei la cina de stat de seara trecută, însă a făcut un gest care a uimit internetul. După ce s-a ridicat pentru a ține discursul, Trump a atins-o pe Regină, lucru ce încalcă protocolul regal. Președintele a ținut un discurs emoționant, descriind-o pe regină drept „o femeie extraordinară”.

„Din timpul celui De-al Doilea Război Mondial și până în prezent, Majestatea Sa a reprezentat un simbol constant al acestor tradiții neprețuite. A întruchipat spiritul demnității, al atribuției și patriotismului ce bate cu mândrie în inima fiecărui cetățean britanic. În numele tuturor americanilor, închin acest pahar pentru prietenia eternă dintre oamenii noștri, pentru vitalitatea națiunilor noastre și pentru domnia absolut remarcabilă a Majestății sale, Regina„, a spus Președintele Statelor Unite.

După aceste cuvinte, Regina a ridicat paharul cu vin, însă Președintele și-a pus mâna stângă pe umărul ei drept. Protocolul spune că liderii de stat nu au voie să atingă monarhul, cu atât mai puțin la un eveniment atât de formal. Regina Elisabeta a II-a nu a reacționat în niciun fel și a continuat să zâmbească. Deși nu este tocmai clar dacă Trump a atins-o pe Regină sau doar și-a pus mâna în spatele ei, mai multe persoane publice, inclusiv Michelle Obama, au povestit că regina este oarecum indiferentă în ceea ce privește protocolul.

Citește și:
De ce a lipsit Meghan Markle de la banchetul de stat organizat în onoarea lui Donald Trump

Foto: Twitter, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people