Donald Trump i-a lăsat lui Joe Biden o scrisoare „foarte generoasă”

Joe Biden a afirmat că Donald Trump i-a lăsat o scrisoare „foarte generoasă”, dar că nu va face public conținutul acesteia.

Donald Trump i-a lăsat lui Joe Biden o scrisoare „foarte generoasă”

Donald Trump nu l-a felicitat oficial pe Joe Biden pentru câștigarea alegerilor și a refuzat să îl întâmpine la Casa Albă, însă, a decis să îi lase o scrisoare înainte de a-și încheia mandatul.

Acest lucru a fost confirmat de un reprezentant al lui Trump, care a afirmat că fostul președinte a lăsat pe masa de lucru din Biroul Oval, cunoscută sub numele de Resolute Desk, o scrisoare pentru Biden, chiar înainte de a se îndrepta către West Palm Beach. Aceasta este o practică comună, pe care președinții obișnuiesc să o facă la încetarea mandatului. Primul președinte care a lăsat o notă pentru succesorul său a fost Ronald Reagan, în 1989. George W. Bush a lăsat și el o astfel de scrisoare pentru Barack Obama, iar acesta, la rândul său a redactat una pentru Donald Trump.

Joe Biden a declarat că nu va face cunoscut conținutul scrisorii din respect pentru Trump, dar a asigurat publicul că nota este extrem de generoasă. „Preşedintele a scris o scrisoare foarte generoasă. Fiindcă este privată, nu voi discuta despre ea înainte de a discuta cu el, dar a fost generoasă”, a afirmat Joe Biden.

Trump nu a dorit un transfer pașnic al puterii, așa că această decizie a fost cel puțin surprinzătoare. Nici el, nici soția sa, Melania Trump, nu au respectat tradiția de a-i întâmpina pe Jill și Joe Biden la Casa Albă sau de a participa la ceremonia de învestire în funcție a noului președinte.

Conform tradiției, care datează încă din 1920, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii trebuie să își invite succesoarea la Casa Albă pentru a o întâmpina în mod oficial și pentru a-i oferi un tur al viitoarei sale reședințe.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Însă, Melania Trump nu a fost dispusă să facă acest lucru, devenind astfel, așa cum anunță CNN, „cea dintâi Prima Doamnă din istoria modernă, care nu va invita femeia care o va înlocui la Casa Albă pentru o plimbare în locuințele private de la al doilea și al treilea etaj.”

Citește și:
Ella Emhoff, fiica vitregă a Kamalei Harris, a fost starul neașteptat al ceremoniei de învestire a lui Joe Biden

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video