Donald Trump devine cel de-al treilea președinte american pus sub acuzare

Camera Reprezentanților a votat miercuri seară punerea sub acuzare a lui Donald Trump, acesta intrând în istorie drept primul președinte republican care trece prin această procedură de destituire.

Donald Trump devine cel de-al treilea președinte american pus sub acuzare

După mai bine de zece ore de dezbateri, aleșii americani au votat punerea sub acuzare al lui Donald Trump, el fiind cel de-al treilea președinte american care trece prin această procedură, după Andrew Johnson și Bill Clinton.

Democrații și republicanii au votat pentru două capete de acuzare. Primul, abuzul de putere, a fost adoptat cu 230 de voturi „pentru” (democrații) și 197 „împotrivă” (republicanii), iar cel de-al doilea, obstrucționarea Congresului a fost adoptat cu 229 de voturi „pentru” și 198 „împotrivă”.

Astfel, prin acest vot, s-a deschis calea spre destituirea lui Donald Trump, următorul pas fiind audierea lui de către Congres, unde domină însă prezența republicanilor. Procesul va avea loc anul următor, iar el ar trebui condamnat cu o majoritate de două treimii pentru a fi îndepărtat de la conducere. Având în vedere însă că toți republicanii au votat în favoarea lui Trump, este puțin probabil ca acesta să fie demis, prin urmare el ar putea candida și anul următor la alegerile prezidențiale, fiind candidatul republicanilor.

Donald Trump a plecat aseară în Michigan pentru a se participa la un meeting electoral, iar acesta a criticat dur inițiativa luată în Camera Reprezentanților.

„În timp ce creăm locuri de muncă şi ne batem pentru Michigan, stânga radicală din Congres este roasă de invidie, ură şi furie, şi vedeţi ce se întâmplă. Democraţii încearcă să anuleze votul a zeci de milioane de americani. Fiecare republican a votat pentru noi! Wow! Aproape 200! Acum avem 198, la 229. Nu am pierdut niciun vot republican, iar trei democrați au votat pentru noi”, a declarat Donald Trump.

Citește și:
Refuzul Prințesei Anne de a-l saluta pe Donald Trump a stârnit amuzamentul tuturor

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people