Donald și Melania Trump s-au vaccinat împotriva noului coronavirus înainte de a părăsi Casa Albă

Cei doi au primit prima doză de vaccin înainte de învestirea lui Joe Biden.

Donald și Melania Trump s-au vaccinat împotriva noului coronavirus înainte de a părăsi Casa Albă

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, și soția acestuia, Melania, s-au vaccinat împotriva noului coronavirus în luna ianuarie, anunță site-ul PEOPLE.

Publicația New York Times a fost prima care a dezvăluit știrea, menționând că soții Trump au primit prima doză de vaccin înainte ca Joe Biden să fie învestit în funcția de președinte.

În cadrul conferinței Conservative Political Action, care a avut loc în Orlando și care a fost de altfel prima apariție publică pe care a avut-o după ce a părăsit Casa Albă, Trump nu s-a sfiit să conteste din nou rezultatele alegerilor prezidențiale sau să aducă insulte la adresa lui Biden sau a medicului Anthony Fauci. De asemenea, i-a încurajat pe oameni să se vaccineze împotriva noului coronavirus și a subliniat rolul pe care administrația sa l-a jucat în dezvoltarea vaccinului.

„Am avut grijă de mulți oameni, inclusiv de Joe Biden, pe 21 decembrie, pentru că a primit vaccinul”, a declarat Trump. „Așa că, vaccinați-vă.”

Trump a anunțat pe 2 octombrie, după miezul nopții, că el și Melania Trump au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și că vor „începe carantinarea și procesul de recuperare imediat”. Medicul Casei Albe Sean Conley a minimizat starea președintelui, dar până la finalul zilei acesta avea să fie internat, unii oficiali ai administrației declarând acum că semnele vitale ale acestuia erau „foarte îngrijorătoare”.

Boala lui Donald Trump a fost mai severă decât a lăsat să se înțeleagă acesta, arată un articol New York Times, publicație care a aflat că inflamația din plămânii fostului președinte și nivelul scăzut de oxigen din sânge i-au făcut pe angajații de la Casa Albă să creadă că acesta va avea nevoie să fie intubat.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Sursele din staff-ul lui Trump arată că acesta avea niveluri foarte joase ale oxigenului în sânge pe parcursul bolii și că plămânii săi erau inflamați și plini de fluide, un simptom care este în mod normal asociat cu pneumonia. Conform investigației NYT, boala lui Donald Trump a fost atât de severă încât nivelul oxigenului ajunsese spre 80%, în vreme ce în mod normal ar fi trebuit să fie la 95%.

Citește și:
Au ieșit la iveală detalii surprinzătoare despre relația dintre Donald și Melania Trump

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video