Doliu în muzica românească: A murit Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact

Doliu în muzica rock din România: Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, a murit la vârsta de 54 de ani!

Doliu în muzica românească: A murit Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact

Fostul solist al trupei Compact, Leo Iorga, a murit, sâmbătă, la vârsta de 54 de ani după ce în ultimii ani de viață, s-a luptat cu cancerul.

Vestea că Leo Iorga a murit a fost confirmată de colegii lui de trupă: „Acum 5 minute, colegul meu de trupă LEO IORGA a plecat spre o lume mai bună… DUMNEZEU SĂ-L IERTE. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna', a scris cântărețul și compozitorul Adrian Ordean, pe Facebook.

Fiul artistului, Paul Iorga, a anunțat și el pe Facebook, printr-un mesaj foarte scurt, dispariția tatălui său însoțit de o fotografie în care apare alături de el.

În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Leo Iorga se agravase, iar artistul a ajuns la spital recent, în urma unor complicații aduse de o pneumonie care a recidivat. „A revenit o pneumonie care credeam că s-a stins, în august o făcuse, când s-a operat la picior. De atunci el n-a mai putut să meargă. Am început voiajul prin spitale, să spunem, la Urgențe, la Marius Nasta, Sf. Luca. Din 12 august am umblat numai prin spitale', explica soția sa, Paula, pentru Ciao.

Ultimul său concert a fost pe 20 septembrie a.c., când, sfindând greutatea bolii, din scaunul cu rotile în care l-a condamnat ultima operație, solistul a cântat în cadrul spectacolului de la Arenele Romane  refrenul pe care vocea sa l-a făcut nemuritor: „După ani și ani mă voi întoarce/După ani și ani sigur voi veni/ După ani și ani vom fi împreună din nou/ Primul nostru gând ne va regăsi plângând'.

Solistul rock Leo Iorga s-a născut la 2 decembrie 1964, la Arad. A început să cânte la 14 ani ca toboşar (1978), în trupa liceului „Ioan Slavici” (1980-1982), până în 1985 a colaborat cu grupul Pacific, apoi s-a alăturat trupei Sui Generis din Arad (1985-1987), apoi ca solist la grupul Cargo, lansând hiturile „Brigadierii”, „Povestiri din gară”, „Erata”.

Din toamna lui 1988 până în 1996, a fost solist al grupului Compact, în componenţa Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia şi Leluţ Vasilescu, formaţie catalogată de Florian Pittiş şi mulţi alţii drept „formula de aur” a trupei Compact. În această formulă a lansat hituri ca: „Singur în noapte”, „Mă voi întoarce”, „Să te gândeşti la mine”, „Toamnă în sufletul meu”, „Trenul pierdut”, „Ploaia”, „Cine eşti tu, oare?”, „Cine-i vinovat?”, „Te visez mereu”.

Citește și:
Vedetele au transmis mesaje de condoleanțe după moartea lui Mihai Constantinescu

Foto: pagina de facebook a artistului

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people