Discursul lui Meghan Markle la recepția de nuntă: încă o tradiție regală încălcată

Discursul lui Meghan Markle în ziua nunții sale era deja anunțat de câteva zile și s-a discutat intens despre această ruptură față de obiceiurile casei regale. Dar de ce e atât de important acest discurs?

Discursul lui Meghan Markle la recepția de nuntă: încă o tradiție regală încălcată

Presa din toată lumea s-a grăbit să anunțe discursul lui Meghan Markle din ziua nunții sale ca pe o ruptură decisivă de tradiția casei regale britanice. Și nu a fost singura încălcare a obiceiurilor. Este știut faptul că, angajându-se într-o căsătorie cu un membru al familiei regale, orice persoană renunță la dreptul de a-și mai exprima propriile opinii în chestiuni sensibile, precum cele politice. Iar, în cazul lui Meghan Markle, ea a renunțat și la munca ei, așa cum au făcut-o și Prințesa Diana, dar și Kate Middleton la vremea lor. Ca să nu mai vorbim despre toate îndatoririle care o așteaptă de acum înainte, mult mai puțin plăcute decât nunta, cu toată strălucirea și tot fastul ei.

Și tocmai din aceste motive discursul lui Meghan Markle de la cea de-a doua recepție de nuntă este semnificativ. Pentru că, în primul rând, încalcă regula tăcerii impuse mireselor regale (tradiția spune că tatăl miresei ar trebui să vorbească). Și, în al doilea rând, pentru că Meghan a arătat din start că nu are de gând să se conformeze normelor învechite care guvernează casa de Windsor.

Din ce au declarat pentru diverse publicații surse prezente la eveniment, se pare că discursul lui Meghan Markle a început cu o serie de mulțumiri la adresa familiei regale. De asemenea, se pare că ea ar fi declarat că și-a găsit prințul' și că i-ar fi mulțumit Prințului Charles pentru serviciul făcut – faptul că a condus-o la altar, în condițiile în care tatăl său nu a participat la ceremonie, în urma unei intervenții chirurgicale, schimbând planurile în ultimul moment.

În schimb, Prințul Harry a ținut un discurs în fața invitaților la prima recepție, cea găzduită de Regina Elisabeta a II-a chiar după ceremonia religioasă, numind-o pentru prima dată pe Meghan Markle „soția mea”. Și Prințul Charles a rostit câteva cuvinte care i-au emoționat pe cei prezenți și chiar au stârnit câteva lacrimi. Seara, a fost rândul Prințului William, care a făcut câteva glume la adresa fratelui său. Iar recepția s-a încheiat cu un recital al lui Elton John și cu cei doi proaspeți duci de Sussex dansând, la final, pe piesa I wanna dance with somebody' a lui Whitney Houston.

Citește și:
Meghan Markle & rochia de mireasă: verdictul stiliștilor ELLE

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din people