De ce vom vedea trandafiri albi în ținutele vedetelor la Premiile Grammy

Dacă la Globurile de Aur s-a purtat negru, iată că Premiile Grammy de duminică au un alt dress-code: trandafirii albi.

De ce vom vedea trandafiri albi în ținutele vedetelor la Premiile Grammy

Așa cum anul acesta la Globurile de Aur s-a purtat un dresscode all-black, invitații Premiilor Grammy își vor accesoriza ținutele cu trandafiri albi, tot pentru susținerea mișcării #TimesUp – cea care împreună cu #MeToo luptă împotriva hărțuirii sexuale. Campaniile care spun stop discriminării femeilor la locul de muncă, pe stradă și chiar și acasă au luat avânt în ultima vreme și nu se opresc aici. Iar în ceea ce privește Hollywood-ul și lumea artistică din Statele Unite, iată că celebritățile susțin și militează extrem de vocal pentru ca fiecare femeie să se simtă în siguranță în societate, indiferent de țară, tradiție sau cultură.

Kelly Clarkson, Dua Lipa, Rita Ora și Halsey, care au fost extrem de vocale prin discursurile lor cu privire la situația actuală, și-au anunțat deja prezența și suportul pentru duminică seară la gală.

De ce trandafiri albi? Pentru că aceștia simbolizează rezistența – după cum probabil știi și din mișcările sufragetelor, care purtau alb, sau Hillary Clinton care a ales o ținută albă la inaugurarea prezidențială de anul trecut. Această nonculoare a trecut testul istoriei în ceea ce privește manifestele, mișcările revoluționare sau cele de rezistență împotriva încălcării drepturilor fundamentale.

Meg Harkins și Karen Rait (de la Roc Nation și Interscope) au venit cu această idee după ce au observat că nu exista niciun plan pus la cap, așa cum s-a întâmplat la Globurile de Aur. Ele au coordonat și inițiativa #TimesUp: „Trebuie să spunem că dacă cineva se simte discriminat sau în nesiguranță la locul de muncă, există oameni care să îi sprijine.', a mai adăugat Harkins pentru Billboard.

De joi dimineață, ele au creat un grup de 15 femei sub numele de „Vocile din Entertainment', pentru a organiza demonstrația. Așa că, duminică la Premiile Grammy, ne așteptăm ca aceste accesorii să fie peste tot prezente în ținutele de pe covorul roșu.

Citește și:
Cele mai memorabile ținute din istoria Premiilor Grammy

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people