De ce Prințul Harry și Meghan Markle nu se țin de mână când sunt alături de Regină

Fosta actriță Meghan Markle și soțul ei, Prințul Harry, au participat recent la recepția Gala Young Leaders, organizată la Palatul Buckingham.

De ce Prințul Harry și Meghan Markle nu se țin de mână când sunt alături de Regină

Pe parcursul evenimentului, Meghan a fost văzută la un moment dat încercând să-l ia de mână pe soțul său, dar acesta, surprins de inițiativa partenerei sale, și-a împreunat mâinile pentru a evita gestul tandru. Imaginile au apărut în presa internațională, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Motivul? Ei bine, respectul pentru Regină.

Când vine vorba de apariții regale oficiale, o anumită normă ar trebui respectată, iar afecțiunea în public nu face parte din „valorile' pe care Casa Regală le promovează, după cum explică biograful regal Gyles Brandreth. Totodată, deși cu siguranță nu este încurajat, un simplu ținut de mână nu este interzis. Prin urmare, reacția lui Harry nu se datorează faptului că Regina disprețuiește conceptul de afecțiune publică, ci mai degrabă nepotul ei a ales să respecte autoritatea Reginei, realizând faptul că poate fi mai mult de „modă veche'.

Chiar și după 70 de ani de căsnicie, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip nu și-au arătat niciodată afecțiunea unul față de celălalt atunci când au fost în public. În plus, nici Prințul William și Kate Middleton nu sunt afectuoși unul cu celălalt atunci când sunt în public și, ca majoritatea membrilor familiei regale, nu par să simtă nevoia de a-și dovedi dragostea printr-o afișare publică a afecțiunii.

Experta în eticheta regală Myka Meier a lămurit situația prin a spune că „Se întâmplă rar să vezi cupluri regale ținându-se de mână în cadrul aparițiilor oficiale. Chiar dacă este puțin probabil să-i zărim pe Ducele și Ducesa de Cambridge ținându-se de mână, îi vedem deseori pe Prințul Charles și Ducesa de Cornwall nedespărțiți – este pur și simplu o chestiune de preferință pentru fiecare cuplu și depinde și de natura evenimentului la care participă'.

Așadar, acum că Meghan face parte în mod oficial din familia regală, este recomandat ca cei doi să se abțină de la gesturile pe care ne-am obișnuit să le vedem în trecut, în special la evenimentele regale mai formale. Cu toate acestea, Meier este de părere că „Meghan și Harry ținându-se de mână în cadrul unui angajament regal întruchipează o abordare modernă, revigorantă pentru noul lor rol atât în calitate de cuplu, cât și ca reprezentanți ai familiei regale', iar gestul lor „îi face credibili și adorabili în fața publicului'.

Citește și:
Cât de mult valorează garderoba lui Meghan Markle de când aceasta s-a căsătorit cu Prințul Harry?

Text: Monica Olaru
Foto: Instagram

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people